Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:07:45

"Вітер зі Сходу". Відбулася презентація нової книги Григорія Гусейнова

30.10.2019   08:31Агенцiя

Відомий український письменник, Шевченківський лауреат, Григорій Гусейнов представив у Чернігові свою нову книгу «Вітер зі Сходу». До неї увійшли дві документальних повісті, присвячені маловідомим фактам спільної історії українців та представників східних культур.

Григорій Гусейнов

Григорій Гусейнов

"Як хан на шахті працював" – розповідь про долю останнього з династії хівинських ханів. У 80-х роках пан Григорій особисто познайомився з племінником останнього хівинського хана, який мешкав у Кривому Розі. Григорій Гусейнов написав статтю в «Комсомольську правду», яка викликала тоді значний резонанс. Книга ґрунтується на спогадах останнього представника ханської династії та архівних матеріалах.

Друга повість «Засушив коріння суховій (шляхами містичних поетів)», присвячена відомому чуваському поету, основоположнику сучасної чуваської поезії Мішші Сеспелю. Останній рік свого недовгого життя Мішші Сеспель провів в Острі, тут він і похований.

Разом із автором на презентацію нової книги приїхала голова чуваської громади в Україні, Надія Лісова. Вона розповіла про архаїчні корені чуваської мови й культури та прочитала поезію Мішші Сеспеля в оригіналі. «Чуваська мова важлива для вивчення найдавнішої історії, в тому числі й історії України, українських топонімів», – зазначила Надія Лісова.

На презентації говорили не лише про нову книгу. А й про українську літературу загалом. «На щастя, зараз уже немає конфронтації між старшим і молодшим поколінням українських письменників, – сказав Григорій Гусейнов. – Усе в нас буде добре. Де є національне слово, там є національне майбутнє».

Ознайомитися з новою книгою можна у бібліотеці ім. М. Коцюбинського, повідомляє Чернігівська міська ЦБС.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини