Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:57:37

І знову звучала духова музика

25.10.2019   09:06Агенцiя

З “Італійського свята” Роберта Лонгфілда 25 жовтня розпочав оновлену концертну програму під традиційною назвою “А музика звучить...” духовий оркестр обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, лауреата премії ім. Б.Хмельницького Анатолія Ткачука.

У програму увійшли популярні твори для духового оркестру, зокрема, “Балада для Джині” Богдана Фронеа, “Забуття” Астора П’яццоли (соло на гобої — Дмитро Ожгибесов), “Дезафінадо” і “Квіти на честь Леонардо” в обробці Тоні Реніса, “Драйв тайм” Джея Четтевея.

Були представлені вокальні композиції у супроводі духового оркестру — обробки українських народних пісень та твори вітчизняних авторів, виконані солістами Мариною Коваленко, Андрієм Рекуном та Єлизаветою Лудіновою, в тому числі, народна пісня ”Місяць на небі”, “Тиха вода греблю рве” і “Очі на піску” Ігоря Поклада на вірші Юрія Рибчинського, “Мені потрібно зовсім небагато” Олександра Смика, молитва за Україну - ”Благослови” Василя Радченка.

Авторські твори Анатолія Ткачука — завжди окраса концертних програм духового оркестру філармонійного центру. Вальс “Закохані”, Дивертисмент для трьох труб (солісти — Петро Тимошенко, Петро Іпатко і Сергій Сетун), Інтермецо для ансамблю кларнетів в аранжуванні художнього керівника оркестру (солісти — Анна Дмитренко, Дмитро Маховик, Світлана Савостенко, Ольга Прищепа і Анна Тихоненко) стали родзинками оновленої програми “А музика звучить...”.

Завершився концерт, який провела Інна Василенко, композицією Олександра Рожанського “Дай, Боже, миру Україні”, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини