Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:39:12

Капела бандуристів ім. О.Вересая – перший учасник “Бандурного абонементу”

22.10.2019   11:50Агенцiя

У серії творчих програм обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 20 жовтня з’явився новий проєкт - “Бандурний абонемент”.

Бандуру часто називають найхарактернішим символом української культури. Тому такий проєкт, як “Бандурний абонемент”, був тільки питанням часу. Тим більше, що Капела бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру під керівництвом Раїси Борщ та Миколи Борща — один з найвідоміших бандурних колективів країни.

“Не може Чернігівщина, Україна бути без бандури, - каже автор проєкту – заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта. – І відкриття нового творчого проєкту здійснюється саме за підтримки Капели бандуристів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, керівників цього колективу - заслуженої артистки України Раїси Борщ та заслуженого працівника культури України Миколи Борща, які стільки роблять для поширення нашої культури, нашого мистецтва! Вони як керівники першого в Україні мішаного бандурного ансамблю, весь творчий колектив шукають і виявляють нові грані виконавської культури.”

Очевидно, що саме Капела бандуристів стала учасником першого концерту в рамках нового проєкту. У програмі, представленій глядачам цієї неділі, у виконанні артистів капели, солістів Лілії Козлової, Сергія Сидоренка, Вікторії Шульги, Дмитра Аксьона, В’ячеслава Петрика, Василя Біжовця прозвучали українські народні пісні в обробці художніх керівників ансамблю, твори українських композиторів, в тому числі Раїси Борщ.

У новому концертному сезоні філармонійного центру артисти Капели бандуристів ім. О.Вересая часто зустрічатимуться з глядачами. “Капелі бандуристів виповнюється 10 років, - каже головний хормейстер колективу Микола Борщ. – До ювілею ми запланувати серію з чотирьох концертів, в якій покажемо всю нашу програму”, повідомляє прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини