Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:17:14

“In rock style”: естрадно-симфонічний оркестр гомельської філармонії у Чернігові

11.10.2019   13:25Агенцiя

Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Pink Floyd, Kiss в одному концерті? Це можливо сьогодні і без машини часу, якщо твори цих класиків представляє естрадно-симфонічний оркестр ім. Юрія Василевського Гомельської обласної філармонії (художній керівник та головний диригент — Станіслав Шнир).

10 жовтня колектив презентував чернігівському глядачеві програму “In ROCK STYLE”, що складається з визнаних шедеврів класик-року.

Гомельчани недарма вважають естрадно-симфонічний оркестр ім. Василевського музичною візитівкою свого міста. Репертуар ансамблю різноплановий — від симфонічної музики і сучасних обробок народних творів до мюзиклів і року. Відповідним чином підібрані і солісти: на думку музикознавців, Олександр Пономаренко, Вікторія Шнир, Василина Сороколєтова, Рубіна Язепчук, Ольга Баранова, Костянтин Горошко, Тетяна Прохоренко вирізняються яскравою подачею музичного матеріалу, що дозволяє їм постійно вражати публіку.

У програму “In ROCK STYLE” увійшли симфонічні обробки композицій вже згаданих Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Pink Floyd, Kiss, а також творів Scorpions, Браєна Адамса, Bon Jovi, No Doubt, Nirvana, The Cranberries, Metallica, Roxette, Europe. “In ROCK STYLE” - назва програми промовляє сама за себе, - каже Станіслав Шнир. - До цього такої цілісної рок-програми в оркестру не було — були окремі композиції, які користувалися у публіки великим успіхом. Незвичність програми в тому, що твори, які любителі року звикли чути у виконанні вокалістів, в нас звучать в інструментальному виконанні, а твори, звичні у виконанні чоловічих голосів, в нас звучать у виконанні жіночого вокалу”.

Естрадно-симфонічний оркестр ім. Юрія Василевського виступав на сцені філармонійного центру не вперше. Тісна професійна співпраця двох творчих об’єднань - Гомельської обласної філармонії і Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм - триває. І, судячи з того, наскільки тепло чернігівська публіка приймала білоруських музикантів, така співпраця має великі перспективи.

“Гомельській обласній філармонії — 53 роки. У нас працює сім колективів, - зазначає заступник директора філармонії Олена Андржеєвська. - Три роки тому ми розпочали саме “філармонійне” співробітництво з Чернігівським обласним філармонійним центром фестивалів та концертних програм, а наші області розпочали співробітництво у сфері культури значно раніше. У нас є чим поділитися і є чому повчитися у колег”.

“Наші стосунки з Гомельською обласною філармонією відновилися три роки тому, - додає генеральний директор — керівник художній Чернігівського обласного філармонійного центру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун. - Нас давно об’єднували спільні інтереси, спільні наміри. Був час, коли рівень взаємовідносин дещо знизився, особливо в творчій сфері. Тому ми вирішили цю ситуацію виправити.

Три роки тому ми відкрили цикл “обмінних” концертів. Спочатку в Гомелі виступив наш джаз-бенд “BissQuit”, потім білоруські солісти брали участь а наших абонементних програмах. Торік Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського був у Гомелі. Зараз ми приймаємо  естрадно-симфонічний оркестр Гомельської філармонії. На початку 2020 року на їх сцені виступить Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди”.

Тобто творчі стосунки продовжуються, і це йде на користь нашим колективам, які глядач дуже тепло приймає: всі виступи проходять при аншлагах!”, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.