Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 18:11:40

"Ходить осінь - на любов багата"

23.09.2019   08:43Агенцiя

Для Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програмучасть в проекті Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана "Музичні зустрічі" є традиційною і почесною.

Від самого початку, коли у 2006 році цей проект було започатковано,  артисти центру завжди з великим бажанням виступають перед відвідувачами музею. Цього разу свої таланти для пошановувачів музичного та образотворчого мистецтва демонструвала Капела бандуристів ім. О.Вересая на чолі із заслуженою артисткою України Раїсою Борщ та заслуженим працівником культури України Миколою Борщем.

Концерт під назвою "Ходить осінь - на любов багата" відбувся 22 вересня і був присвячений Дню міста Чернігова.

Як розповіла Раїса Борщ, Капела бандуристів хотіла зробити свій виступ святково піднесеним.  «Ми прагнули розігнати осінній смуток, показавши цю пору року барвистою, як українська пісня. До репертуару ми  включили жартівливі та обрядові пісні, що найчастіше виконуються на обжинках або під час весілля. Але не оминули і любовну лірику,скажімо - пісню Юрія Рибчинського та ІгоряПоклада «Скрипка грає» під акомпанемент капели виконав Микола Борщ».

Назва концертної програми "Ходить осінь - на любов багата", за словами пані Раїси, так само не є випадковою. Це рядок із твору Петра Зуба "Чотири броди", який артисти виконали на самому початку дійства, тим самим заряджаючи слухачів гарним настроєм на весь концерт і на всю осінь...

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини