Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:24:27

Фудзіко Хеммінг та АСО “Філармонія” відкрили 76 філармонійний сезон

12.09.2019   09:33Агенцiя

76-й сезон в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм розпочався 11 вересня з концерту фортепіанної музики у виконанні знаменитої піаністки Фудзіко Хеммінг та Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”.

Перед початком виступу художній керівник та головний диригент оркестру, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач підбив підсумки минулого 75-го сезону. “Ювілейний сезон пройшов на досить високому емоційному рівні”, - зазначив Микола Сукач.

Найяскравішим моментом сезону він назвав виконання разом з Національною заслуженою академічною капелою “Думка”, яку очолює Герой України, народний артист України Євген Савчук, “Німецького реквієму” Йоганнеса Брамса. “Я вважаю це виконання одним з кращих в нашій 20-річній творчій біографії”, - каже Микола Сукач.

Новий, 76-й філармонійний сезон пан Микола визначає як знаковий, адже присвячений він буде творчості Людвіга ван Бетховена. “250 років від дня народження Бетховена – це, я думаю, дата світового значення”, - вважає Микола Сукач. У цьому році зі сцени обласного філармонійного центру зазвучить бетховенівська Симфонія №3 “Героїчна ” – оркестр вже розпочав репетиції.

Плани великі. Зокрема, триватиме співробітництво з японськими диригентами і музикантами. Недарма на відкриття 76 філармонійного сезону у Чернігів приїхав другий секретар Посольства Японії в Україні Хошино Юічі. “Я щиро вдячний за ваш інтерес до японської культури”, - сказав, звертаючись до глядачів, японський дипломат.

І зірками першого концертного дня нового сезону стали саме японські виконавці.

Фудзіко Хеммінг добре відома чернігівському глядачеві: вона неодноразово виступала на сцені обласного філармонійного центру. У світі музики вона — легенда. Фахівці називають її життя і кар’єру неймовірною історією успіху. Фудзіко Хеммінг народилася у Берліні у 1932-му році. Грі на фортепіано її навчила мати — відома японська піаністка Тоако Оцукі. Ще підлітком дівчина втратила слух у правому вусі, але заняття музикою не припинила: вчилася у Леоніда Кройцера, у Токійському університеті образотворчого мистецтва та музики, трохи згодом — у Берлінському інституті музики. З 17 років вона розпочала концертну діяльність. У 38 років через хворобу втратила слух і в лівому вусі; після лікування стала викладачем, концертувала в Європі. В середині 90-х Фудзіко Хеммінг повертається в Японію, де про її життя знімають фільм. І тільки в 1999 році вона випускає перший альбом - “La Campanella”, який став справжньою сенсацією у світі класичної музики. Кращі сценічні майданчики Нью-Йорка, Лондона, Парижа, Берліна, Москви мали за честь похвалитися виступами Фудзіко Хеммінг.

З того часу музикантка випустила десятки альбомів, залишаючись вірною кращим стандартам академічної музики. Основу її репертуару складають твори Моцарта, Бетховена, Шумана, Шопена, Ліста, Гріга, Дебюссі, Равеля.

У програму виступу на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру увійшли сонати сі мажор та до мажор Доменіко Скарлатті, етюди №1 та №5, Ноктюрн сі-бемоль мінор та Полонез ля-бемоль мажор Фридерика Шопена, Етюд №6 ля мінор Ференца Ліста. Друге відділення концерту Фудзіко Хеммінг та Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”, яким цього разу диригував другий диригент оркестру Міцунобу Такая, складалося із творів Вольфганга Амадея Моцарта - увертюри до опери "Весілля Фігаро" та Концерту №21 для фортепіано з оркестром.

Музикознавці зазначають: Фудзіко Хеммінг — це приклад поєднання непереборного духу і неймовірного таланту. В чому зайвий раз змогли переконатися чернігівські глядачі, побувавши на відкритті 76-го сезону в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини