Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:51:58

Сіверські клейноди на святі меду та часнику

20.08.2019   08:19Агенцiя

17 серпня у латвійському місті Даугавпілс під гаслом «Солодкий, як мед, сильний, як часник» пройшло традиційне свято меду та часнику. Організатори свята – Центр латиської культури і Даугавпілське відділення бджолярів Латвії.

Традиційна складова традиційного свята – культурно-мистецька програма. Її родзинкою став виступ Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Сергія Вовка.

Артисти ансамблю представили латвійським глядачам свою програму, яка складається з вокально-хореографічних творів, що відображають все різнобарв’я культурних традицій як Сіверського краю, так і інших регіонів України. За словами виконавців, виступ “Сіверських клейнодів” на святі меду та часнику перевершив усі сподівання публіки.

Напередодні Дня Незалежності України колективи обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під час гастролей фактично презентують мистецькі надбання Батьківщини, аби в такий спосіб відзначити разом з земляками головне державне свято країни. Не виключенням став і виступ  “Сіверських клейнодів” у Латвії. “У нас давні дружні зв“язки з містом Даугавпілс, - каже генеральний директор — керівник художній філармонійного центру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун. - Тут дуже потужна українська діаспора, тому ми традиційно беремо участь у заходах, які проводяться в Латвії напередодні Дня Незалежності України”.

Допомогли колективу взяти участь у фестивалі даугавпілський Центр латиської культури, співпраця з яким триває з 2016-го року, Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, керівник проекту Яніс Буткевич та Центр української культури "Мрія", повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.