Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:56:40

На Чернігівщині втретє пройде масштабний літературний фестиваль "Lуtavrу"

19.08.2019   14:34Агенцiя

Із 9 по 11 жовтня в Чернігові, Ніжині, Корюківці, Бахмачі, Острі та Седневі відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль інтеграції слова у сучасному арт-просторі "Lуtavrу".

Цей масштабний літературно-мистецький захід проходитиме одночасно на базі багатьох локацій.

Сучасні письменники, літературознавці, журналісти України та закордону виступатимуть у школах, університетах, бібліотеках, музеях. Мешканці та гості згаданих населених пунктів Чернігівщини зможуть насолодитися сучасною світовою літературою. Цьогоріч крім класиків та молодих авторів української літератури будуть відомі митці з Польщі, Литви, Хорватії, Білорусі, В’єтнаму, Туреччини, Грузії, Чехії, Румунії, Греції, Великобританії, Сербії.

Організатором ІІІ Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Lуtavrу» є громадська організація "Центр новітніх ініціатив та комунікації" (м. Ніжин).
Партнерами фестивалю є Чернігівські обласна рада, Чернігівська ОДА, Ніжинська, Корюківська, Остерська, Седнівська та Бахмацька міські ради, ГО "Медіа-центр "Свобода слова нового століття" (м. Корюківка), МГО "Альтернатива" (м. Корюківка) та БФ «Захистимо Україну», Чернігівська обласна організація Спілки письменників України, PEN Ukraine, Асоціація українських письменників (АУП). 

Мета фестивалю – просвітницька. Привертати увагу дітей та молоді до читання, ознайомлювати із сучасною українською та зарубіжною літературою, просувати книгу у сучасне культурне молодіжне середовище, робити модними та популярними традиції сторітаймів, створювати живий діалог читача та письменника,  ̶  каже натхненниця та топ-менеджер фестивалю «Lуtavrу» Тетяна Винник.

Фестиваль «Lуtavrу» на теренах України (Чернігівщина) з´явився у 2016 році. Відтоді зарекомендував себе як культурний захід міжнародного рівня. У рамках проекту традиційно готується альманах "Литаври", до якого входять твори учасників фестивалю. Альманах видається за підтримки Ніжинської міської ради і є подарунковим виданням для бібліотек та шкіл Чернігівщини, які беруть участь у проекті.

У 2016 та 2017 роках Міжнародний фестиваль інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Lуtavrу» зібрав на Чернігівщині близько двохсот митців із більш ніж десяти країн світу та України. Було проведено більше півтори сотні заходів у школах, вузах, бібліотеках Чернігівщини та подаровано культурним і освітнім закладам комплекти книжок сучасної літератури.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини