Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:24:28

В бібліотеці Короленка відбулися дві паралельні публічні лекції-дискусії в рамках Освітнього фесту прав людини 2019

22.07.2019   08:54Агенцiя

В Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулися дві паралельні публічні лекції-дискусії в рамках Освітнього фесту прав людини 2019.

Організатором заходів є Освітній дім прав людини в Чернігові в партнерстві з Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. В. Г. Короленка.

З вітальним словом виступили: заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Алла Миколаївна Мальована, голова правління громадської організації «МАRТ» Андрій Кінаш.
 
Перша лекція-дискусія «Якою має бути інклюзивна освіта та як її забезпечити в сучасних умовах?». Спікерами якої виступили: Лариса Самсонова, керівниця експертної групи з питань інклюзивної освіти директорату інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Олександра Козорог – координаторка проектів «Школа – територія прав людини», «Університет – простір прав людини», тренерка, експертка Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».
Пані Лариса ознайомила учасників із складовими інклюзивної освіти, Законом України «Про освіту» також розповіла про інклюзивно-ресурсний центр. Це нові установи, які покликані визначати особливі освітні потреби дітей. Чим відрізняється асистент вчителя від асистента дитини, які їхні функції та ін. Захід супроводжувався переглядом презентації.
 
Друга лекція-дискусія «Людська гідність і патріотизм».
  Спікерка – Валентина Потапова, керівниця освітнього напрямку Української Гельсінської спілки з прав людини, голова ГО «Центр громадянської просвіти «Альменда», експертка з медіаосвіти, регіональна тренерка з громадянської освіти.
  Пані Валентина зупинилася на концепції національно-патріотичного виховання. Патріотичне виховання відіграє особливо важливу роль, оскільки воно є основою української національної ідеї. Основним мірилом патріотизму є ставлення громадянина до становлення державності.
 
Події пройшли жваво, цікаво. Була задана велика кількість запитань від учасників заходу, на які останні отримали вичерпні відповіді.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.