Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:32:06

Українські виконавці у серії концертів оркестру “Філармонія” з обдарованою молоддю світу

17.07.2019   10:17Агенцiя

16 липня в рамках проекту Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача — серії концертів з обдарованою молоддю світу глядачам була представлена творчість молодих українських виконавців.

Піаністка Діана Аредо та скрипаль Дарій Антонюк — виконавці справді молоді за віком, але їх імена не перший рік “на слуху” в любителів класичної музики. Так, Діана Аредо навчалася у Донецькій державній музичній академії ім. Сергія Прокоф’єва. Нині вона – у магістратурі Національної музичної академії ім. Петра Чайковського, клас педагога Наталії Гриднєвої, з якою оркестр “Філармонія” пов’язують давні творчі зв’язки. Дарій Антонюк — учень 8-го класу Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької (клас Марії Гереги-Футорської) і син знаменитого українського баритона Романа Антонюка. Дарій добре відомий чернігівській публіці: зокрема, у цьому проекті Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” він бере участь третій рік поспіль.

У третій день цьогорічної серії концертів оркестру “Філармонія” з обдарованою молоддю світу глядачам були представлені твори Людвіга ван Бетховена, Йоганна Себастьяна Баха та Анрі В’єтана. Виконаний Діаною Аредо Концерт для фортепіано з оркестром №3 до мінор займає в творчості Бетховена особливе місце: за словами критиків, саме в ньому творча індивідуальність композитора заявила про себе “в повний голос”. А завдяки майстерному виконанню Дарієм Антонюком Алеманди та Дублю з Першої партити Баха і Концерту для скрипки №5 В’єтана слухачі змогли відчути всю блискучу віртуозність та барвистість цих творів.

У середу, 17 липня, великим фінальним концертом Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” з обдарованою молоддю світу завершиться 75-й сезон в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. На глядачів чекають твори Роберта Шумана, Сергія Рахманінова і Петра Чайковського у виконанні музикантів оркестру та японських музикантів Йоко Канеко, Мамі Іда і Тадаші Камасакі, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.