Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:37:24

Чернігівські поети завітали до Новгород-Сіверська

15.07.2019   21:03Агенцiя

13 липня Новгород-Сіверська центральна районна бібліотека гостинно приймала поетичні читання "Для когось я весь світ, а для когось – ти" у межах проекту "Мандрівний поетичний бібліопростір А +", який реалізує Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка за підтримки Українського культурного фонду.

Вітала учасників заходу координатор проекту, заступник директора Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Алла Мальована, яка розповіла про мету проекту, його учасників та побажала плідної творчої роботи.

Директор Новгород-Сіверської районної централізованої бібліотечної системи Тетяна Костюкова привітала гостей і побажала нових поетичних досягнень. Її підтримала завідувач сектору культури Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Ніна Матвіюк та подарувала гостям путівник "Новгород-Сіверський район".

Під час заходу поети Чернігова, Новгорода-Сіверського та Новгород-Сіверського району читали свої поетичні твори, спілкувалися, ділилися роздумами, враженнями, своїми творчими успіхами, а також грали в поетично-інтерактивні ігри, які їм пропонувала модератор заходу Наталія Утиро.

Багато теплих слів отримали учасники проекту від Валерія Провозіна, літератора, професора Східно-європейського слов'янського університету (м. Львів). Редактор газети "Сіверський край" Ганна Халіман, надихнувшись поезією, яка прозвучала на заході, висловила бажання вивчити напам'ять деякі твори, щоб завжди мати при собі.

Учасники проекту вважають, що кожна поетична зустріч – це теплота спілкування, радість від занурення у цілющі джерела поетичного слова, яке єднає всіх спраглих, що прагнуть до творчих пошуків.

Олена Коленченко присвятила учасникам "Мандрівного поетичного бібліопростору А +" свого вірша:
Добре Вам було у нашім місті,
В полон взяли історії дива?!..
Де літописні речі ожива,
Як після сну дитина у колисці.

Поезія бриніла, як струна,
Було так урочисто і святково.
Нас об'єднало українське Слово,
Його могутня сила й глибина.

Неймовірних вражень учасникам проекту додала екскурсія «Літературними стежками», під час якої відбулося знайомство з перлиною давньоруської літератури «Слово о полку Ігоревім» – Новгород-Сіверським історико-культурним музеєм-заповідником.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.