Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:11:15

Джазові історії з Олексієм Коганом

08.07.2019   11:39Агенцiя

Джазова музика найбільше нагадує життя з його часто непередбачуваними імпровізаціями і ритмами.

Тому мова джазу близька і зрозуміла кожному – від вибагливого слухача, до людини, яка цю музику слухає вперше.Особливо ж, коли джаз звучить у виконанні професіоналів найвищого ґатунку. Саме такі музиканти 6 липня грали в затишному дворику Чернігівського обласного філармонійного центру.

Концерт під назвою «Джазові історії з Олексієм Коганом» любителям джазу представив гурт відомих українських музикантів JazzinKyivBandу складі Лаури Марті – вокал, Володимира Камінського– клавіші, ОлексіяКогана - бас-гітара та Валерія Волкова– барабани.

Родзинкою музичного дійства стали бувальщини від легендарного радіоведучого та арт-директораJazzinKiev ОлексіяКогана. За багаторічну кар’єру у музиканта назбиралося чимало історій і артистичних анекдотів, що варті для упорядкування не однієї книги. - Радісні і сумні, запальні і меланхолічні  оповіді з життя – все це може бути джазом, при умові якщо дивитися на життя як на музику, - розповідає Олексій Коган. – За мій довгий професійний шлях назбиралось багато історій пов’язаних з концертами, фестивалями, зустрічами з видатнимизірками. Щось я розповідаю в своїх радіопередачах, щось – під час концертів, таких як у Чернігові. Я називаю це: розповідати людські історії мовою джазу.І людям це подобається…

Своїми враженнями від концерту у дворику Чернігівського обласного філармонійного центру поділилася й вокалістка Лаура Марті: «Джаз поза часом. Саме тому він одночасно і сучасний, і архаїчний. Джаз - поза простором, а це означає, що він однаково доречний на будь-якій локації. І навіть простий дворик може згодитися для нього не гірше, за найпрестижнішу в світі сцену. Мені було надзвичайно приємно виступати перед чернігівською публікою. Я відчувала себе дуже комфортно – наче вдома. Люди щиро і емоційно реагували на наш виступ. Їх не потрібно було ні «розігрівати», чи якось заохочувати. Вони прийшли слухати джаз. І ми їм джаз подарували».

Програму виступу колективу склали номери з гарячого латиноамериканського ритму і оксамитового джазу з нотками фанку і соул. - Це музика для вільних людей. І для людей, які хочуть бути вільними, - розповідає Олексій Коган. - Чернігівська публіка саме така. Тому в наших планах знову відвідати ваше місто. Тим більше, що у нас тут є добрі друзі, завдячуючи яким ми сюди приїхали. Це прекрасні музиканти - генеральний директор Чернігівського обласного філармонійного центру Сергій Теребун та керівник джаз-бенду "BissQuit" Дмитро Теребун, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.