Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 05:13:10

У бібліотеці Короленка відбулася творча зустріч з письменником Олександром Балабком

23.05.2019   12:41Агенцiя

У Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася творча зустріч з письменником-земляком, членом Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України, лауреатом Національної премії імені Івана Франка, премій "Золоте перо" та літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського Олександром Балабком.

Народився Олександр Васильович у селі Лісконоги Новгород-Сіверського району. Після закінчення середньої школи вступив на факультет журналістики до Київського університету ім. Т. Г. Шевченка. Працював кореспондентом, редактором газет і журналів. Сьогодні він один із найуспішніших українських авторів у жанрі документальної прози. У його доробку – оповідання, новелістика (гумор). Олександр Васильович не тільки працює у бібліотеках і архівах, а й подорожує світом, невтомно мандрує слідами своїх героїв.

Перу письменника належать такі книги: "Синьйор Ніколо й синьйор Мікеле. Рим Гоголя й Капрі Коцюбинського", "Мальви у Вічному місті", "З Ніцци до Мужена. Від Башкирцевої до Винниченка", "Рай і Пекло Коцюбинського". За книгу "Рай і Пекло Коцюбинського" отримав мистецьку премію імені Михайла Коцюбинського.

Працівники бібліотеки та громадськість міста поспілкувалися з письменником, послухали пісні на вірші Олександра Васильовича, а також гуморески.

Відділ документів із гуманітарних наук підготував і презентував книжкову виставку "Олександр Балабко – письменник, журналіст, поет, драматург".

По закінченні творчої зустрічі автор подарував бібліотеці книжки. Директор Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Михайлівна Аліференко подякувала автору за дуже цікаву та щиру зустріч.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини