Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:42:12

“Tenors bel’canto” і оркестр “Філармонія”: шедевр за шедевром

06.05.2019   08:19Агенцiя

На музичній мапі України є колективи беззастережно знакові. Якщо музичне обличчя Чернігова багато в чому визначає Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача, то Львова - “Tenors BEL’CANTO”, квартет, кожен учасник якого, як зазначають музикознавці, обдарований голосом, багатим на експресію і красу, колектив, що працює на межі класичної опери і сучасної популярної музики.

Критики зазначають: “Їх вокальний стиль емоційно-барвистий і виразний, у той час як відшліфована сценічна постава забезпечує приємні враження та високе естетичне задоволення”, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

А коли ці два ансамблі об’єднуються на сцені, трапляється справжній вибух. Свідками тому стали глядачі, які 4 травня 2019 року прийшли до обласного філармонійного центру на концерт “Tenors BEL’CANTO”, які виступили у складі тенорів Василя Понайди, Тараса Глови, Олега Ланового та баритона Романа Антонюка, у супроводі оркестру “Філармонія”. Концерт - шедевр за шедевром, вершки популярної класичної музики: “Закоханий солдат” Енріко Канніо, романс Неморіно з опери «Любовний напій» Гаетано Доніцетті, арія Папагено з опери “Чарівна флейта” Вольфганга Амадея Моцарта, пісенька Герцога з “Ріголетто” Джузеппе Верді; сучасні твори, які вже стали класикою, - “Пам’яті Карузо” Лучіо Далла, “Бесаме мучо” Консуело Веласкес, “Жовта субмарина” “Бітлз”; і українська душа в таких творах як “Два кольори” Олександра Білаша, “Ой ти дівчино, з горіха зерня” Анатолія Кос-Анатольського чи “Я піду в далекі гори” Володимира Івасюка...

Практично кожен номер глядачі зустрічали не просто оплесками, а оваціями. Недарма Роман Антонюк зазначив: “Філармонія” – прекрасний оркестр на чолі з сивочолим ангелом Миколою Сукачем. У Чернігові – прекрасні глядачі. Коли ми приїжджаємо сюди, ми насправді відчуваємо себе вдома”.

І недарма насамкінець “Tenors BEL’CANTO” і Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” виконали знамениту пісню Едуардо ді Капуа “O sole mio” – аби мир, який панує в цій пісні запанував над Черніговом і всією Україною.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.