Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:23:21

Чорнобильська трагедія на сторінках фотодокументів

27.04.2019   11:16Агенцiя

До 33-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС у Державному архіві Чернігівської області 25 квітня відкрилася фотодокументальна виставка «Наш біль – Чорнобиль».


Експозиція налічує майже 40 документів та 36 світлин із фондів центральних державних архівних установ, державних архівів Чернігівської, Житомирської та Кіровоградської областей.

Представлені друковані матеріали розповідають про допомогу трудових колективів Чернігова ліквідаторам та сім’ям, які постраждали від катастрофи. Зокрема, про відрахування особистих зароблених коштів, будівництво житла для евакуйованих тощо.

Також на виставці експонуються фото, що зображують мужність та героїзм ліквідаторів, а також статті тогочасних друкованих видань.

Працівники архіву звернули увагу відвідувачів на виставкові матеріали, що досить довго мали гриф «таємно». Це здебільшого документи управлінського характеру стосовно ліквідації наслідків аварії: постанови бюро обкому КПУ, розпорядження виконкому облради, різні інформації, які використовувалися комітетами компартії України в роботі з населенням.

Усі охочі можуть переглянути фотодокументи до 5 травня.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини