Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:34:28

Іспанські мотиви на сцені філармонійного центру

12.02.2019   08:37Агенцiя

Ювілейний, двадцятий, вокально-хоровий абонемент Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 10 лютого 2019 року став для шанувальниківмузичного мистецтва особливим.

Адже для них звучали іспанські мотиви у виконанні Академічного камерного хору імені Д. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригентІван Богданов), бас-баритона, соліста Національної філармонії та Національної опери УкраїниАндріяМаслакова, піаністки, солістки Національної філармонії УкраїниМаріїВіхляєвої, та головного хормейстера Гаванської опериКлаудії Родрігес Гарсія(Республіка Куба).

В першій частині концерту у виконанні МаріїВіхляєвої таАндріяМаслаковапрозвучали твори класиків іспанської музики- "Маха і соловей"ЕнрікеГранадосаіз циклу «Гойєски»та  сім іспанських народних пісень Мануеля де Фальї. Варто зазначити, що пані Марія та пан Андрій  раніше вже брали участь у проектах Чернігівського обласного філармонійного центру. То ж публіка їх зустрічала як давніх і бажаних друзів. Виступи музикантів неодноразово переривалися гучними аплодисментами та вигуками «Браво!».

Яскраві, динамічні твори легендарних іспаномовнихкомпозиторів у віртуозному виконанні Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського стали родзинкою другої частини концерту. Знаний на всю Україну і далеко за її межами хор під диригуванням свого керівника Івана Богданова та гості філармонійного центру - головного хормейстера Гаванської опериКлаудії РодрігесГарсіїзапропонували слухачам програму із творів ЕлісіоГренета, Тома Жобіма, АcтораП'яццоли, ГаспараФернандеса та інших.

Особливий інтерес відвідувачів концерту викликав той факт, що українець АндрійМаслаков та кубинка Клаудія Родрігес Гарсія є творчим подружжям, долю яких назавжди пов’язала любов один до одного та до мистецтва.

Дякуючи за чудовий концерт, автор проекту «Вокально-хоровий абонемент» Чернігівського обласного філармонійного центру, заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта відзначив надзвичайно високий духовний зв’язок між митцями, їхню синергетичну силу, що дарує людям красу музики і любов до життя. Пан Олег висловив сподівання, що творче подружжя у спільних проектах з Академічним камерним хором імені Д. Бортнянськогоще не один раз радуватиме своїми виступами жителів і гостей Чернігова.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини