Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:50:13

Відбулося відкриття звітної виставки світлин Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України. ФОТО

08.02.2019   15:24Агенцiя

5 лютого в читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття звітної виставки світлин Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.

Ніхто не зможе заперечити, що фотографія стала невід'ємною частиною нашого життя (особливо якщо згадати, що майже всі мають смартфони або мобільні телефони з камерою). Ще якихось 20 років тому особисто я могла похвалитися лише чорно-білими та кількома кольоровими друкованими фото в своєму дитячому альбомчику. А зараз один Інстаграм чого вартує. Люди фотографують себе, друзів і сім'ю, природу та навколишнє середовище кожного дня, підмічаючи якісь цікавинки або просто ділячись позитивними/негативними емоціями, роздумами.
 
Але коли споглядаєш роботи професіоналів, то розумієш, що це зовсім інший рівень майстерності. Кожна світлина – витвір мистецтва, кожен кадр – оригінально висвітлена, зупинена і збережена назавжди мить чийогось життя.
 
Як зазначив Віктор Кошмал, член Національної спілки журналістів України та Асоціації спортивних журналістів України: "Увесь секрет не в якісній камері, а в людині, яка її тримає. Досвід, оригінальне світовідчуття та творчий підхід до фотомистецтва – ось вирішальний фактор гарної світлини".
 
Бібліотека є багаторічним партнером організації і на початку кожного року в читальній залі талановиті фотохудожники звітують про свою діяльність за минулий рік.
 
Слід зазначити, що змінився керівний склад обласної організації: очільником ЧОО НСФХУ обрали Ігоря Волосянкіна, а секретарем стала Інна Буглак.
 
Голова організації, фоторепортер та фотодокументаліст Ігор Волосянкін, поділився планами на майбутнє. Для початку, він має на меті ознайомити з даною звітною виставкою любителів фотомистецтва Чернігівської області. "Необхідно оновити нашу організацію, – сказав фотохудожник. – Свіжа кров, нові погляди мають розбурхати застояні води". У нового очільника цікаві плани щодо реформи діяльності організації. Навесні разом із колегами він планує провести фото-ревю для тих, хто хоче стати кандидатом у члени спілки. Кожен бажаючий зможе продемонструвати свої світлини. Тим, хто отримає схвальні відгуки членів організації, буде запропоновано вступити до НСФХУ. Ігор Волосянкін запросив всіх проявити себе та спробувати сили на ниві фотографії. "Спілка дає творчим людям багато переваг, можливість співіснувати в загальній фотоплощині, – наголошує митець, – бо дехто просто не може про себе заявити, прорекламувати свою творчість".
 
Фотохудожник Роман Віленський запропонував організувати фестивалі в Седневі – досить поетичному місці для творчих людей. Він закликав і професіоналів, і аматорів не тримати свою творчість при собі, а брати участь у різноманітних фотоконкурсах, прислухатися до позитивних і негативних коментарів, набувати досвіду та професійно зростати.
 
Мистецтвознавець Віктор Величко згадав у своєму виступі книгу про чернігівського художника Євгена Кріпа, презентація якої відбулася в Києві тиждень тому. Пан Віктор наголосив, що так як і у художника, у фотомитця має бути свій впізнаваний стиль або ознака. Справжній митець у своїх творах відображає не тільки навколишній світ, а й власне світосприйняття.
 
Тетяна Сухова, Член Національної спілки архітекторів України, співавтор альбому про Євгена Кріпа привітала фотохудожників з відкриттям виставки та подарувала примірник видання Чернігівській обласній організації НСФХУ в особі очільника. Ігор Волосянкін відмітив, що починати вчитися фотографії треба у живописців, адже у них більше часу, щоб продумати кадр та композицію.
 
Не оминула увагою авторка й бібліотеку. Подарунок приймала директорка ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко, яка щиро подякувала авторам видання – Олександру Брею і Тетяні Суховій. Приєдналася пані Інна і до привітальних слів на адресу фотохудожників. Вона запропонувала співпрацювати з бібліотеками під час дії пересувної виставки та робити вернісажі в їх гостинних залах.
 
На виставці представлено 33 роботи 7-ми фотохудожників в різних жанрах фотографії: пейзаж, портрет, натюрморт, "людина в кадрі", репортажне фото.
 
Чернігівська обласна організація НСФХУ завжди відкрита для талановитої молоді. Всі фотохудожники – самобутні митці, які знаходяться у постійному творчому пошуку. Вони продовжують створювати нові світлини, що звеличують красу навколишнього світу та неповторність і різноманітність життя.

ФОТО: Віктор Кошмал:

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.