Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:22:37

У бібліотеці Короленка відбулася патріотична година "За долю і волю України"

28.01.2019   15:30Агенцiя

Кращі з нас загинули в бою під Крутами. Сильна держава, збудована нашими руками, – ось єдиний достойний пам'ятник для їхнього подвигу! Святослав Вакарчук

24 січня в читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка до Дня пам'яті Героїв Крут відбулася патріотична година "За долю і волю України". На зустріч завітали студенти Чернігівського національного технологічного університету, яких ознайомили з книжковою виставкою "За долю і волю України" (До дня пам'яті Героїв Крут). Під час презентації виставки особливу увагу приділили виданням, які належать перу чернігівських авторів, зокрема: О. Бойку, С. Бутку, В. Моренцю, Н. Романовій, О. Ясенчуку та ін.

Бій під Крутами – це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов'язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.Невдовзі після проголошення самостійності України, щоб задушити Українську державу, Москва кинула більшовицьку орду на столицю України Київ. Молода держава не була готова протистояти такій орді. Тоді юні українські лицарі – київські студенти й гімназисти – вийшли назустріч по зуби озброєному ворогові, щоб власними грудьми захищати столицю України, святий і дорогий для кожного українця Київ.

29 січня 1918 року біля станції Крути в нерівному бою вони зложили свої голови на вівтар боротьби за свободу нашої Батьківщини День пам'яті Героїв Крут став символом невмирущої слави. Героїчна смерть юнаків, що віддали своє життя за волю і честь своєї держави, вічно служитиме українській молоді найвищим прикладом героїзму та патріотичної самопосвяти Україні!

  Аби вшанувати пам'ять полеглих за Україну студентів, у 2006 році на залізничній станції Крути відкрили меморіальний комплекс "Пам'яті Героїв Крут".

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини