Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:07:47

"Попелюшка" - прем’єра!

26.12.2018   08:18Агенцiя

На сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 24 грудня відбувся прем’єрний показ музичної казки «Попелюшка» у постановці Дмитра Обєднікова.

Сюжет цієї романтичної історії кожен знає з дитинства: батько доброї і роботящої дівчини Попелюшки одружується вдруге, зла Мачуха знущається і глузує з падчерки, яка змушена з ранку до ночі займатися хатніми справами, аж поки під час прогулянки лісом Попелюшка не зустрічає “чудовисько з добрими очима”, в якого закохується. На шляху кохання Попелюшки і Принца (а саме він був тим незнайомцем) стає Мачуха, та завдяки хрещеній матері дівчини добрій Феї щастя перемагає.

«Попелюшка» на сцені обласного філармонійного центру – це не просто музична казка. У постановці Дмитра Обєднікова за сценарієм Світлани Бунзяк казка стала love story. І не просто історією кохання, а Love Story Британської Корони. Чому режисер додав англійського духу казковому сюжету? «Є казкові королевства Шарля Перро, братів Гримм… Але коли думаєш про теперішній час, відразу спадає на думку Велика Британія. Вона нині, як кажуть, в тренді: весь світ слідкує, коли одружується принц, коли в нього народжується первісток, – розповідає Дмитро Обєдніков. – Крім того, є особлива британська естетика – стильна, яскрава. Звідси і традиційна лондонська телефонна будка на сцені».

У головних ролях – артисти філармонійного центру Марія Лагута (Попелюшка), Інна Василенко (Фея, Королева), Ольга Печко (Мачуха), Марина Маккей (Брунхгільда), Микола Пономаренко (Батько, Доктор). Роль Принца Дмитро Обєдніков взяв на себе – поєднувати в собі режисера і актора, каже, складно, але можливо. «Дуже важливі ролі анагоністів – Попелюшки і Мачухи, – каже режисер. - Мені дуже хотілося, щоб головна героїня, роль якої виконує Марія Лагута, була людиною вольовою, що бореться за свою долю. Я виходив з голівудських стандартів, коли Попелюшка – дівчина зі світлим волоссям, а Мачуха – брюнетка. Ольга Печко, на мій погляд, дуже яскрава Мачуха». У Інни Василенко на сцені дві ролі – і недаремно. «Мені здається, Фея і Королева – це одна і та сама особа. Королева під виглядом Феї дає шанс Попелюшці поїхати на бал і проявити себе, заслужити своє право на щастя – вона ж не хоче аби-кого в дружини свому сину», – каже Дмитро Обєдніков.

Особливі ролі – глашатаїв і гвардійців Її Величності – в учасників балету «Екватор» (балетмейстер – Віктор Войников, хореограф-постановник – Катерина Велика). Роль балету в постановці важко переоцінити. Саме хореографія, вважають автори, робить казку насиченою, видовищною.
Сучасною її робить музика. «Ми взяли впізнавані, популярні сьогодні мелодії, – говорить режисер вистави, – адже коли глядачі, особливо юні, чують знайому музику, їх інтерес до того, що відбувається на сцені, тільки зростає, казка від цього стає більш зрозумілою».  Авторство адаптованих текстів пісень належить Оксані Кравчук.

«Попелюшка» на сцені Чернігівського обласного центру фестивалів та концертних програм – майже щодня до 7 січня 2019 року. Але не баріться побачити цей прекресний мюзикл– поспішайте потрапити у казку!


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини