Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:04:56

Відбулося відкриття виставки картин "Живописна симфонія Людмили Бешун"

07.12.2018   10:06Агенцiя

4 грудня в "Мистецькій вітальні" Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття ювілейної виставки картин "Живописна симфонія Людмили Бешун" голови Чернігівського народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра".

Людмила Бешун

Людмила Бешун

Людмила Олександрівна Бешун народилася в Чернігові 22 липня 1948 року. Займалася в гуртку малювання при Палаці дітей та юнацтва. Учениця відомого чернігівського художника Леоніда Могучова. Закінчила Чернігівський кооперативний технікум. Заочно навчалась у Московському народному університеті мистецтв на відділенні "Живопис і графіка". Більше 30-ти років працювала художником-оформлювачем у торгівельному центрі "Дружба".
 
У 1986 році вступила до Чернігівського народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра". З 2009 року – голова цього об'єднання. Бере активну участь у міських та обласних виставках. Роботи знаходяться в приватних колекціях нашого міста, в країнах СНД, Польщі, Германії, Ізраїлі, Америці, Канаді, Італії.
 
На виставці "Живописна симфонія Людмили Бешун" на 25-ти картинах яскраво показаний творчий шлях художниці. Тут розміщені як ранні, так і останні роботи, виконані в жанрах пейзажу, портрету, натюрморту, представлені впізнавані краєвиди та архітектурні пам'ятки Чернігова.
 
Наталія Колозіна, головний спеціаліст відділу культурного розвитку, мистецтв, навчальних закладів та економічних питань Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА від імені директора Департаменту з нагоди ювілею нагородила Людмилу Бешун почесною грамотою за особистий внесок у розвиток та популяризацію образотворчого мистецтва Чернігівщини.
 
Директорка обласного центру народної творчості Юлія Солонець разом зі щирим привітанням нагородила Людмилу Бешун почесною грамотою за вагомий особистий внесок у розвиток культури і мистецтва Чернігівської області та з нагоди відкриття персональної виставки картин "Живописна симфонія".
 
З теплими словами вітання виступила Інна Аліференко, директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка: "Попри всі неприємності та негаразди, людина може поспілкуватися з мистецтвом та відпочити душею, завітавши на цю чудову виставку".
 
Людмила Бешун розповіла, що презентованою експозицією хотіла підкреслити весь свій творчий шлях на даному етапі життя. "Хочу зауважити, які б скрутні часи в нас не були – потрібно бачити і цінувати красу, що нас оточує. В своїх роботах я намагаюся передавати позитивні емоції, які мене завжди надихають на творчість".
 
Переглянувши виставку, можна прослідкувати, як розвивалися та вдосконалювалися стиль і майстерність художниці. Зокрема, останнім часом вона перейшла на зображення вечірнього освітлення, коли раніше надавала перевагу денному.
 
Головною метою Людмили Бешун є намір показати глядачам красу рідного міста й краю, викликати у них бажання полюбити цю красу та зберегти її для майбутніх поколінь.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.