Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:38:55

Хор ім. Д.Бортнянського з успіхом презентував проект "WELCOME TO RABSTVO"

03.12.2018   09:24Агенцiя

«Хто ми? – Лідери! Чого ми прагнемо – Свободи! Коли? – Негайно!». Ці слова стали рефреном, пройшовши через все дійство, яке артисти Академічного камерного хору ім. Дмитра Бортнянського Чернігівськогообласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм представили своїм шанувальникам 1 грудня.

Глядачі стали свідками, а дехто з них навіть учасниками, дійства «Welcometorabstvo», яке однозначно складно ідентифікувати в жанровомувідношенні.

- Це і симбіоз музики і театру, перформансу та інтерактивну, – саме так характеризує новий проект хоруйого керівник Іван Богданов. - У сучасному світі існує безліч речей, яких люди не помічають, але ці речі роблять їх залежними. Ми спробували через свою постановку звернути увагу суспільства на цю правду. І зробили це, поєднавши спів, стародавню музикуафроамериканських рабів і театралізоване дійство.До речі, перформансвідбувається як на сцені, так і на балконі концертного залу і, власне,в самій залі.На мою думку, це гарне поєднання, що дозволяє людині задати собі питання: в чому я залежний, а в чому вільний? Чим я можу пожертвувати заради свободи? - розповідає пан Іван.

Постановка включає імітацію п’яти робочих днів в уявному офісі.Кожен з днів розкриває декілька дуже важливих і болючих тем. Таких, наприклад, як залежність людини від авторитету начальника, від оцінки за свою роботу, від страху за можливі наслідки своєї діяльності тощо.

В проекті задіяна талановита команда у складі Академічного камерного хору ім. Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру на чолі з художнім керівником та головним диригентом Іваном Богдановим. До речі, йому належить ідея цього творчого експерименту, яку блискуче втілив режисер Дмитро Обєдніков. Рішенням сценічного простору займався художник Артем Сиворакша. Спеціальним гостем і учасником постановки стала відомий чернігівський психолог, коуч-тренер Інна Чистенко.

Наразі Академічний хор ім. Д.Бортнянського - єдиний в Україні, що працює в жанрі хорового театру. В його творчому доробкудійство «Welcometorabstvo» не перше. У квітні цього року глядачу вже було презентовано театралізований музичний спектакль з назвою «Musicaincognita», а восени 2017 року колектив представив дійство «Аліса в країні чудес». Про правильність обраного творчого шляху свідчить той факт, що кожна нова постановка хору збирає в залі філармонійного центру незмінний аншлаг.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION