Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:18:50

Концерт-реквієм "Праведная душе" - в пам’ять про жертв голодомору

19.11.2018   10:12Агенцiя

В пам'ять про безневинно закатованих голодом українців, до 85-ї роковини Голодомору, 17 листопада на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм відбувся концерт-реквієм «Праведная душе».

В проекті, що реалізується за підтримки Українського культурного фонду та Бориспільської районної державної адміністрації Київської області, взяли участь: Хорова капела ім. Павла Чубинського (диригент – заслужений діяч мистецтв України Дмитро Радик), Камерний оркестр Національної музичної академії України під керівництвом народного артиста України Ігоря Андрієвського та Національний академічний духовий оркестр України (диригент – Михайло Мороз).

- Цю сумну сторінку історії  неможливо забути. Її треба пам’ятати і  робити все, аби зі страшних уроків українці зробили для себе належні висновки..., – звертаючись до чернігівського глядача, наголосив заслужений діяч мистецтв України, диригент Хорової капели ім. Павла Чубинсько  Дмитро Радик.

Під час концерту прозвучали хорові композиції В.Зубицького, С.Рахманінова, М.Шуха на вірші Т.Шевченка і М.Боровка. А також - «Реквієм» Ендрю Ллойда Веббера для солістів, хору та симфонічного оркестру – один із найскладніших і найдраматичніших сучасних академічних музичних творів. Цю заупокійну месу Веббер написав у 1984 році і присвятив її пам'яті свого покійного батька композитора — органіста Вільяма Ллойда Веббера. У 1986 році твір здобув премію Греммі у номінації «найкраща класична композиція».

Варто наголосити, що завдяки проекту «Праведная душе»,  «Реквієм» Веббера нині вперше виконується на кращих українських сценах. Вперше його учора також було виконано у Чернігівському обласному філармонійному центрі. Сотні шанувальників класичної музики, які прийшли на концерт, не були розчаровані і по завершенню дійства тривалими аплодисментами ще довго не відпускали музикантів зі сцени.

Учасники проекту «Праведная душе» висловили вдячність Чернігівській облдержадміністрації та Чернігівському обласному філармонійному центру за допомогу в організації концерту в Чернігові.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.