Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:29:03

Всесвітньо відомий чоловічий хор із швейцарського Базеля з успіхом виступив у Чернігові

19.10.2018   13:12Агенцiя

Концерт хору «Männerstimmen Basel» (диригент та музичний директор Олівер Рудін) відбувся у Чернігові 18 жовтня в рамках гастрольного турне по Литві, Білорусі та Україні за підтримки посольства Швейцарської конфедерації в Україні.

Колектив, якому в цьому році виповнилося 10 років, шанувальникам хорового співу представив програму під назвою «Герої», яку присвятив великим майстрам німецького романтизму. Цей напрямок у філософії та мистецтві німецькомовних країн з`явився ще наприкінці 18 століття і характеризується прагненням до духовного розкріпачення, яскравою емоційністю, звеличенням і героїзацією минулого свого народу.

У цьому плані, за словами головного диригента Академічного симфонічного оркестру "Філармонія", Заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача, програма хору є зрозумілою і, навіть, близькою українському слухачу. Адже наша держава нині переживає непрості часи, під час яких українським героям доводиться відстоювати свободу і незалежність України. Тому співпраця базельського хору «Männerstimmen Basel» і Академічного симфонічного оркестру "Філармонія" Чернігівського обласного філармонійного центру, крім професійно-мистецького, має ще і символічний громадянський чинник. 

Репертуар хору "Männerstimmen Basel" багатий на яскраву церковну та світську музику різного періоду, а також містить народні пісні, сучасні та класичні твори. Головна частина виконаної в Чернігові програми складалася з двох кантат: «Рінальдо» Йоганеса Брамса та «Леонідас» Макса Бруха, що є показовим прикладом класичного героїзму. Крім того, у програмі «Богородиці» - православний гімн, присвячений Діві Марії, написаний віце-директором хору Давідом Росселем, та «Вдача Еденхаля». Ця балада Роберта Шумана є переконливим нагадуванням про те, що відвага героя важливіша за падіння.

Базельський чоловічий хор "Männerstimmen Basel" створений колишніми співаками Базельського юнацького хору (Knabenkantorei Basel). Їхній сценічний образ навмисне старомодний: одяг з 20-х років, бриджі, підтяжки, вельветові піджаки. Віртуозне виконання колективом хорової музики визнане на численних міжнародних конкурсах та фестивалях. Зокрема, співочий гурт переміг у категорії «Чоловічий хор» у Всесвітніх хорових іграх у Цинциннаті (США), отримав приз за найкраще виконання сучасного твору у м. Корк (Великобританія) у Міжнародному конкурсі на приз імені Фляйшмана. На Хоровому фестивалі «Cracovia Cantans» у Кракові (Польща) хор «Männerstimmen Basel» одержав гран-прі як Найкращий хор фестивалю та посів перше місце серед чоловічих хорів.

Чернігівські слухачі гідно зустріли хористів і довго не відпускали їх зі сцени, викликаючи на біс.

Координатор культурних програм посольства Швейцарської конфедерації в Україні Оксана Корніцька подякувала глядачам за теплий прийом та висловила вдячність Чернігівському обласному філармонійному центру фестивалів та концертних програм і, зокрема, Академічному симфонічному оркестру "Філармонія" за сприяння в проведенні концерту в Чернігові.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини