Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:56:14

Книги для бібліотеки від Молодих європейських послів

02.10.2018   10:17Агенцiя

В рамках проекту фундації «Відкрите суспільство» «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні» 1-го жовтня Молоді європейські посли – учасники ініціативи Європейського Союзу «Молодь європейських сусідів», яка об’єднує молодих активістів з країн Східної Європи та ЄС для взаємодії та встановлення сталих зв’язків з метою обміну досвідом та ідеями, провели в Чернігові цілу низку заходів.

Посли презентували молодим чернігівцям можливості, важливі для професійного зростання, побудови кар’єри в країнах Європейського Союзу: провели ряд воркшопів, круглих столів, тренінгів, творчих майстерень. Учасниками стали молоді люди, які цікавляться програмами ЄС для молоді, в тому числі щодо запуску власного громадського проекту.

Долучилася до акції Молодих європейських послів і Чернігівська обласна бібліотека для дітей. Тут представники європейської молоді презентували видання, які будуть цікаві читаючій юні, що визначається зі своїм майбутнім. Чернігівська обласна бібліотека для дітей стала першою, чиї фонди поповнилися унікальними книжками, підготовленими саме для маленьких і юних читачів. Книга «Відкрий для себе Європу!» - яскраво ілюстрована подорож континентом крізь час і простір, з неї можна не тільки дізнатися багато не всім відомих речей про Європу, а й перевірити свої знання за допомогою літературної вікторини.

А «Тремоло та його європейська місія» - це взагалі книга-вікторина, де завдання зустрічаються буквально в кожній історії. «Європа-гра» - це Європа у великому та малому, в історіях та мріях. Читачі обласної книгозбірні тепер мають доступ і до довідника «Європейський Союз в Україні», і до «Паспорту Європейського Союзу», де зібрані дані про країни спільноти, їх історію, економіку, культуру, найцікавіші пам’ятки і найвидатніших діячів. Альбом «Європа у 12 уроках» - це відповіді на питання про те, як функціонує ЄС, що таке спільний ринок, що означає бути європейським громадянином…

На думку Посла європейської молоді Катерини Чубей, Україна впевнено рухається на шляху європейського поступу. І молодь активно долучається до цього. Роль дитячої бібліотеки в цьому процесі провідна – тут діти почуваються комфортно, тому теми євроінтеграції можуть збирати в стінах закладу інтелектуальну юнь.

Та й бібліотекарі зацікавлені в більш активній співпраці з представниками європейських структур, такими як Молоді європейські посли. По-перше, одним з найперспективніших напрямків роботи обласної бібліотеки для дітей є проведення Європейських тематичних ігор, які можуть залучити до бібліотеки широко мислячих школярів. По-друге, Євросоюз – це постійний поступ, а відтак література, присвячена цій темі, має постійно оновлюватися. Тож подібна співпраця – це регулярне поповнення фондів книгозбірні новими виданнями, які так цікавлять читачів.

Обласна бібліотека для дітей сьогодні отримала книги від Послів європейської молоді не лише для себе. Заклад є методичним центром для дитячих бібліотек Чернігівщини, тож по два екземпляри кожного видання незабаром надійде і до районів області.


Чернігівська обласна бібліотека для дітей

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини