Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:10:30

У Чернігові презентували тематичну фотодокументальну виставку

22.09.2018   10:42Агенцiя

До 75-ї річниці вигнання з Чернігівщини нацистських окупантів Державний архів Чернігівської області розпочав експонування тематичної фотодокументальної виставки.

Експозиція налічує більше 30 документів, майже 20 світлин, 2 карти-схеми, що хронологічно охоплюють період з 1935 по 1948 рік.

Виставкові експонати поділено на тематичні блоки, серед яких «Чернігів напередодні війни», «Вторгнення», «Нацистський «Новий порядок», «Зруйнований Чернігів», «Відбудова» тощо.

Представлені на виставці документи відтворюють трагічну історію Чернігова та області окупаційного періоду: розстріли мирних громадян та військовополонених, вивезення чернігівців на рабські роботи до Німеччини, знищення населених пунктів.

Заступник директора Державного архіву області Наталія Лобанова звернула увагу відвідувачів на стенди під загальною назвою «Визволення Чернігова та Чернігівщини». Презентовані на них матеріали відтворюють процес вигнання окупантів з Чернігівщини.

Також на виставці представлені статті тогочасних друкованих видань.

У контексті святкування Дня міста Чернігова звертає на себе увагу стенд під назвою «Відбудова», що містить документи та фотоматеріали, на яких зображена участь людей у відбудові обласного центру.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини