Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:38:16

Художники чотирьох країн випробовують новий туристичний маршрут по музеях Гомельщини та Чернігівщини

06.08.2018   13:13Агенцiя

Триває двотижневий міжнародний пленер за участю художників з Білорусі, України, Латвіїта Польщі по містахі музеях Гомельскої та Чернигівської областей.

Перший тиждень пленера відбувається набілоруськійтериторії – художники вже відвідали Гомель, Вєтку, Річицю та Лоїв. Вони з захопленням взяли участь в цікавих оглядових екскурсіях по відвідуваним містам, експозиціях музеїв, ознайомилися з архітектурою, культурою та місцевими традиціями, оглянули мальовничі краєвиди, зробили ряд чудових замальовок.
 
З 8 по 14 серпня учасники пленера продовжать свою роботу в Чернігівській області – оглянутьпам’ятки Чернігова, Любеча, Седнева, Козельцята Остра, відвідають місцеві музеї, зроблять замальовки музейних експонатів,архітектурних пам’яток та історично-важливихмісць регіону, які входять у новий транскордонний міжмузейний туристичний маршрут, щорозробляється в рамках проекту.

Зображення, створені під час пленеру, складуть виставковий фонд проекту “Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва”. Ці роботи увійдуть до експозиції виставки за підсумками проекту, яка восени 2018 р. буде представлена в 6 музеях Гомельської та Чернігівської областей. Твори художників будутьв икористанів якості ілюстрацій додовідника-путівника з історії та культури регіону, який буде виданоу рамках проекту для музейних співробітників, працівників установ культурита освіти.

Як і інші заходи проекту, міжнародний пленер сприятиме зміцненню культурних і професійних зв’язків між Гомельщиною та Чернігівщиною.

Завдання пленера – зібрати художній матеріаліз зображеннями визначнихісторико-культурних місць, архітектурних пам’яток, музеїві музейних предметів Гомельськоїта Чернігівської області. Учасники проїдуть по містах і музеях, які входятьу новий транскордонний міжмузейний туристичний маршрут, щорозробляється  в рамках проекту.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини