Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:31:50

До 1030-річчя Хрещення України-Русі - "Скарби духовної величі України"

30.07.2018   17:33

"Скарби духовної величі України" - цикл тематичних екскурсій під такою назвою, присвячених 1030-річчю Хрещення України-Русі, відбувся 26 та 27 липня в Музеї рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Виставка книжкових раритетів з фондів університетської книгозбірні була підготовлена співробітниками бібліотеки під патронатом Української Православної Церкви Київського Патріархату. Відвідувачі виставки змогли на власні очі побачити такі пам'ятки 1000-літньої християнської культури українського народу, як Остромирово (1056 р.), Реймське (ХІ ст.) та Пересопницьке (1556-1561 рр.) Євангелія, Острозька Біблія славнозвісного друкаря Івана Федоровича (1581 р.) - у факсимільних виданнях ХІХ-ХХІ ст. Духовна спадщина видатних діячів Українського Православ'я митрополитів Петра Могили, Стефана Яворського, Димитрія Ростовського, Іоанна Максимовича-Тобольського, архієпископа Лазаря Барановича були представлені в оригіналах ХУІІ-ХУІІІ ст.

Велике захоплення у відвідувачів викликала експонована в Музеї ретроспективна колекція унікальних видань видатних українських духовних центрів тієї доби - Києво-Печерської та Почаївської Лавр, Новгород-Сіверської та Чернігівської друкарень, тощо.

Протягом двох днів вхід для всіх бажаючих до Музею рідкісної книги був вільним. Інформаційний супровід виставки забезпечував та надавав вичерпні відповіді на запитання відвідувачів директор бібліотеки Ніжинського держуніверситету Олександр Морозов.


За матеріалами бібліотеки імені М. Лавровського НДУ імені Миколи Гоголя

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини