Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:06:34

Міцні горизонтальні зв'язки між регіонами - запорука міцності держави

13.07.2018   08:15Агенцiя

12 липня у Києві в «Укрінформ» відбулася прес-конференція «Міцні горизонтальні зв'язки між регіонами - запорука міцності держави», присвячена підсумкам турне Донбасом творчих колективів Чернігівщини.

Учасниками зустрічі з представниками ЗМІ були: Володимир Жемчугов - радник міністра інформаційної політики України з освітніх програм; Олександр Левочко - директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА та Юрій Косенко - голова правління ГО «Українська ініціатива».

Як вже повідомлялося, в гастрольному турі 4-7 липня цього року, на запрошення керівництва Головного управління Національної поліції в Донецькій області, взяли участь артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Культурно-просвітницька акція відбулася за сприяння Міністерства інформаційної політики України, Міністерство культури України та Чернігівської обласної державної адміністрації. Співорганізаторами заходу були Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА і ГО «Українська ініціатива». Заходи відбулися в Маріуполі, Сартані, Волновасі й Мар'їнці. Це стало яскравим прикладом плідної та ефективної співпраці, на перший погляд, зовсім різних та непов'язаних між собою структур.

Чернігівщина й Донеччина продовжують активно зміцнювати двосторонні багатоплощинні горизонтальні зв'язки за участі громадськості, органів влади й силових структур. Працівники культури Чернігівської області з 2015 року активно виступають з концертами і виставами у  містах Донецької та Луганської областей. Про це повідомили під час прес-конференції в Укрінформі радник міністра інформаційної політики України з освітніх програм Володимир Жемчугов і директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко.

За словами посадовця, у 2015 році Міністерство культури видало наказ "Про створення загальноукраїнського проекту культурної інтеграції "Український Донбас". Відповідно до цього документа за кожним обласним центром закріплювалося по два міста в Донецькій та Луганській областях, у яких мали виступати творчі колективи.

"За нами було закріплено два міста  - Селидове  і Бахмут. За своєю ініціативою ми взяли шефство також і над  містом Рубіжне. У цих містах виступали з концертами і виставами творчі колективи Чернігівської області", - розповів Левочко.

Він додав, що цього року творчі колективи Чернігівської області відвідали в рамках турне уже сім міст Донбасу. Зокрема, свої вистави у військових частинах та мирному населенню ставив Ніжинський драматичний академічний театр ім М. Коцюбинського. Також на Донбасі виступали артисти академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру.

У свою чергу радник міністра інформаційної політики  Володимир Жемчугов зазначив, що наразі на сході України відбувається не лише збройна агресія Росії по відношенню до України, а й точиться інформаційна війна. «У нас йде не тільки фізична війна, а й інформаційна. За роки радянської влади на Донбасі виросло декілька поколінь, які не асоціюють себе з Україною. І зараз нам необхідно повернути місцевому населенню розуміння того, що Донбас – це Україна», -  сказав він.

За словами голови правління ГО “Українська Ініціатива” Юрія Косенка, культурні зв`язки Чернігівщини з Донеччиною перестають бути односторонніми. Адже під час турне, крім концертів артистів тривали численні й напружені робочі зустрічі організаторів туру з представниками різних місцевих організацій і установ.  – Ми домовилися,  що з відповідними візитами Чернігівщину найближчим часом відвідає низка професійних і аматорських колективів Донецького краю. І я впевнений, що мовою мистецтва нам вдасться налагодити справжні міцні горизонтальні зв'язки між нашими регіонами. Адже для цього ми маємо не лише обопільне бажання, а й робимо реальні, конкретні кроки, - сказав пан Юрій.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини