Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:54:56

Донбас - це не лише терикони

12.07.2018   08:04Агенцiя

Там хочуть чути українську мову та вивчають історію національно-визвольного руху за незалежність України і навіть готуються приймати туристів.

Про це зазначали учасники брифінгу за результатами турне сіверських артистів на Донбас.

Ідея поїздки до буремного сходу саме з концертними програмами не нова. До різних населених пунктів Донбасу з виступами приїздять колективи з багатьох областей, однак артисти Чернігівщини обрали місця, де досі зовсім не чули української патріотки у професійному виконанні. Окрім того, у рамках поїздки було представлено ще й тематичні пересувні виставки, передано чимало літератури. До слова, розкрити тематику визвольної боротьби просили самі ж працівники місцевого територіального управління Нацполіції.

Детальніше про інформаційну реінтеграцію Донбасу та налагодження дієвих горизонтальних зв'язків з цим регіоном — голова громадської організації «Українська Ініціатива» Юрія Косенка.

— Під час відвідин Донбасу ми також побували у місцевих музеях. Познайомилися з представниками грецької культури Приазов’я. Попередньо вже є домовленості про обмін експозиціями, а на День незалежності України в Чернігові очікуємо на виступ колективу з селища Сартана. На Придесенні зустрічатимуть і вихованців будинків творчості зі сходу. Малеча також радо нас вітала у своїх володіннях і передала голові Чернігівської ОДА власноруч виготовлену ляльку в українському строї, — зауважив директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко.

Ділилися враженнями від поїздки й художній керівник обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Сергій Теребун та помічник генерального директора з питань комунікацій з громадськістю, інформаційного забезпечення та діловодства обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Олександр Соломаха.

Вони наголошували, що головна цінність України — це її люди. Люди, які прагнуть товаришувати родинами та навіть регіонами.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини