Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:29:29

22-ї річницю Конституції України відзначили в концертній залі обласного філармонійного центру. ФОТОрепортаж

30.06.2018   08:46Агенцiя

У переддень державного свята Дня Конституції України 27 червня в концертній залі Чернігівського обласного філармонійного центру відбулися урочистості, під час яких очільники області та міста вручили нагороди тим землякам, які зробили особливий внесок у захист та розбудову Української Держави і Чернігово-Сіверського краю.

Розпочався захід із вшанування світлої пам’яті усіх воїнів, які поклали життя у боротьбі за незалежність та єдність України на сході нашої держави, хвилиною мовчання та врученням державної нагороди матері загиблого в АТО Героя – Андрія Норенка, відзначеного орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм з нагоди Дня Конституції України почесними грамотами і подяками також було відзначено низку волонтерів, службовців та громадських діячів нашої області.

Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського виконав Гімн України, що був підхоплений усіма присутніми в концертній залі філармонійного центру.

З особливим емоційним настроєм прозвучав вірш Миколи Брауна “Українська мова”, який прочитала артистка обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Олена Белеванцева. Багатьом важко було стримувати сльози, адже Олена Володимирівна є мамою кулеметника 13-го батальйону територіальної оборони Володимира Близнюка, який загинув в зоні АТО, захищаючи нашу державу від російської агресії.

Урочисту концертну програму продовжили солісти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: Марина Маккей, Іванна Коцур, Олена Близнюк, Світлана Примак, Ольга Печко, Сергій Сулімовський, Марина Коваленко, Богдан Тонкошкурий та В'ячеслав Петрик.

Балетна група Академічного народного хору філармонійного центру (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур. Балетмейстер Віктор Войніков) виконала вокально-хореографічні композиції “Веснянка” та “Грай музико”.

Завершилося дійство “Молитвою за Україну”, яку присутні в залі гості виконали разом з Академічним народним хором філармонійного центру фестивалів та концертних програм.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини