Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:11:20

Вечір Моцарта на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру

22.06.2018   07:44Агенцiя

19 червня на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм знову звучали твори Вольфганга Амадея Моцарта.

Цього разу - у виконанні  Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” під управлінням художнього керівника та головного диригента, Заслуженого діяча мистецтв України  Миколи Сукача.

Солірували: Заслужений артист України Микола Сук (фортепіано, США), Ольга Шадрина (фортепіано, м.Чернігів), Кирило Бондар (скрипка, м. Київ) та Валентина Буграк (альт, м.Київ).

Музиканти виконали концерт для двох фортепіано з оркестром мі-бемоль мажор і концертну симфонію для скрипки та альта з оркестром мі-бемоль мажор.

Вже традиційно, перед початком концерту до слухачів звернувся Микола Сукач. Маестро поділився своїм баченням та особистим ставленням саме до цих безсмертних творів Моцарта.  За словами пана Миколи, він 25 років диригує ці концерти з різними оркестрами. Особливо митець закоханий у концертну симфонію великого австрійського композитора, яка усі ці роки немовби супроводжує його по життю. Якщо перший твір, за словами диригента, не має якогось, так би мовити, штучного наповнення стосовно тонального плану, то другий -  є дуже незручним для струнних інструментів. Тому що ці інструменти налаштовані до більш мажорних тональностей.

Незважаючи, що обидва твори написані у 1779 році, вони, як розповідає Микола Сукач, мають кардинально іншу музичну естетику. Концерт для двох фортепіано з оркестром є своєрідним діалогом, чи, навіть, змаганням двох інструментів з оркестром, то концертна симфонія для скрипки та альта з оркестром має більш філософський контекст. І це, напевне, тому, що незадовго до написання симфонії у Моцарта померла мати. Саме тому цей твір з усією впевненістю можна вважати реквіємом.

Чернігівська публіка досить приязно зустріла виконання обох концертних творів, про що свідчили тривалі овації і вихід музикантів на сцену “на біс”.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини