Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:09:22

На Чернігівщині розпочали проведення літньої іконописної школи

21.06.2018   13:27

На Чернігівщині розпочали проведення літньої іконописної школи 17 червня 2018 року у приміщенні реабілітаційного центру «Преображення», що у селищі Любеч розпочали проведення іконописної школи імені Андрея Шептицького.

Ідейними та організаторами школи стали іконописець Тарас Марків та монаша спільнота сестер редемптористок з монастиря Різдва Пресвятої Богородиці міста Чернігів. «Щоб написати ікону, художня освіта необов’язкова. Необхідне лише бажання вчитися» – зазначив Тарас Марків. Навчитися мистецтва іконопису учасники прибули з різних куточків України; Києва, Чернігова, Тернополя, Львова, Хмельницького.

Як розповіла с. Юстина, у процесі навчання учасники не тільки опановують нові уміння, а й твориться спільнота, через спільну молитву, слухання Слова Божого, відпочинок. Під час навчання учасники дізнаються цікаві факти з історії розвитку богослов’я ікони, а також на практичних заняттях опановують написання ікони яєчною темперою у старовинній техніці «чотирьохколір’я».

Іконописна школа триватиме до 1 липня.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.