Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:33:17

Чернігівський обласний художній музей представив виставку живопису в міській раді

28.02.2018   08:35

28 лютого у залі засідань Чернігівської міської ради під час пленарного засідання двадцять восьмої сесії до уваги всіх присутніх представлена виставка живопису «Весняні барви Чернігівщини».

Всі 12 робіт об’єднує тематика передвесняного настрою. Виставку репрезентує Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана.

Проведення виставкової акції прокоментував начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради Олександр Шевчук:

- Мета цієї акції - показати громадськості міста, що Чернігівська міська рада також може стати майданчиком для картинної галереї. У нашому місті така мистецька акція проводиться вперше, але це поширена світова практика, яка в європейських містах використовується дуже часто.

Крім того, це гарний спосіб привернути увагу депутатів міської ради та представників громадськості, які відвідують засідання сесій міської ради, до художнього музею у Чернігові, - сказав він.


Довідково:

Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана створений 1983 року на базі художньої колекції Чернігівського історичного музею. Його зібрання нараховує понад дев’ять тисяч експонатів живопису, графіки, скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва, що датовані ХVІ–ХХІ ст. Основу складає унікальна колекція Галаганів, в яку входять роботи західноєвропейських, вітчизняних митців та народна картина.

Численними є музейні твори українських художників ХХ ст., членів  Національної спілки художників України, яка в цьому році відзначає 80-річчя утворення. Серед її яскравих представників імена талановитих живописців, роботи яких увійшли в експозицію.

Незабутнім ліриком ХХ ст. і першим українським імпресіоністом, який виріс на кращих мистецьких традиціях європейських шкіл, по праву називають Миколу Глущенка. Він мав дружні стосунки з Олександром Довженком, неодноразово був обраний  керівником групи живописців у Будинку творчості і відпочинку «Седнів».

Розмаїттям жанрів та колористичним багатством живопису відзначається творчість наших земляків народних художників України Сергія Шишка та Почесних громадян міста Чернігова Володимира Ємця та Анатолія Шкурка.

За законами кольорової гармонії та пластичної форми реалістичного живопису написані картини заслужених художників України Андрія Мордовця, Леоніда Заборовського, викладачів Чернігівської дитячої художньої школи Миколи Гайдука, Володимира Наталушка.

Свідченням оригінального образного мислення є полотно Надії Мартиненко. Всі твори по-своєму оспівують красу Чернігово-Сіверського краю.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини