Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:42:13

Підсумки книговидавничої діяльності у 2017 році

30.12.2017   08:52Агенцiя

У 2017 році в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки коштом обласного бюджету вийшли в світ 16 видань загальним накладом 3740 примірників.

Основним способом відбору творів для друку в рамках Програми є обласний конкурс рукописів місцевих авторів. У 2017 році прийом матеріалів на конкурс тривав з 29 травня до 3 липня, всього було подано 24 рукописи.
Одинадцять із них члени комісії з питань підтримки місцевого книговидання включили до видавничого плану для видання бюджетним коштом.

Отже, за результатами конкурсу видано 11 книг сумарним накладом 2300 примірників:

1. «Час плоду», автор – Володимир Кашка; літературно-художнє видання (збірка романів та есеїв);

2. «Книга радости», автор – Юрій Ананко; літературно-художнє видання (щоденникова проза);

3. «Петрусь, пес Тимоха і Кощійко з липового сучка», автор – Володимир Сенцовський; літературно-художнє видання (збірка оповідань для дітей молодшого шкільного віку);

4. «Парафіяльний літопис церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Ксьонзівки Чернігівської єпархії (1867–1915)», упорядники – Олександр Тарасенко, Анна Морозова; наукове видання (збірник документів і матеріалів);

5. «Солодкий смак гіркоти», автор – Валентина Михайленко; літературно-художнє видання (роман);

6. «Подвійний хронотоп», автор – Тетяна Сидоренко; літературно-художнє видання (повість);

7. «Стріла», автор – Петро Антоненко; літературно-художнє видання (збірка прозових та поетичних творів);

8. «Вдома, в школі і в дворі», автор – Василь Буденний; літературно-художнє видання (збірка віршів для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку);

9. «Проникнення», автор – Надія Марчук; літературно-художнє видання (збірка поетичних творів);

10. «Долі конем не об’їдеш», автор – Віталій Леус; літературно-художнє видання (збірка повістей та оповідань);

11. «У минуле навпростець, або Невеличкі казочки про старовинне місто на Десні», автор – Маргарита Бордонос; літературно-художнє видання (оповідання для дітей).

Презентації більшості книг – переможців конкурсу рукописів відбудуться вже у новому році. По тому видані твори будуть передані до бібліотек, навчальних закладів, громадських організацій та творчих спілок області задля задоволення потреб читачів Чернігівщини. Тексти презентованих книг розміщуються в електронному вигляді у спеціальному розділі веб-сайту Чернігівської ОДА.

Понад те, завдяки використанню системи електронних закупівель «Prozorro» та економії коштів під час випуску друком згаданих книг, вдалося реалізувати ще 5 позаконкурсних видавничих проектів — загальним накладом 1040 примірників. Усі вони отримали схвалення комісії з питань підтримки місцевого книговидання.

Так, побачила світ збірка нарисів «На палаючому Сході» (500 примірників), присвячена жителям Чернігівщини — учасникам бойових дій на сході України, яку упорядкував Володимир Лисенко.

Видано дві науково-популярні роботи чернігівських істориків, які в доступній формі оповідають про трагічні сторінки історії України: «Колективізація та Голодомор 1932–1933 років на Чернігівщині: забуттю і прощенню не підлягає» та «Великий терор на Чернігівщині (20–30-ті роки XX століття)».

Відгук про книгу чернігівських істориків написала дослідниця зі світовим ім’ям

Окрім того, випущено видання, присвячене 75-річчю 1-ї гвардійської дивизії, та довідник для військовозобов’язаних, військовослужбовців та ветеранів «Пам’ятка учасникам АТО. Права, обов’язки та гарантії соціального захисту».

Обласний конкурс рукописів місцевих авторів 2018 року планується оголосити протягом І кварталу 2018 року. Інформація про оголошення конкурсу буде оприлюднена на офіційному веб-сайті Чернігівської облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини