Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:57:53

В Чернігівському драмтеатрі розповіли про певні підсумки та плани подальшої роботи

16.12.2017   08:25Агенцiя

Завершення календарного року для театралів означає, що закінчується перша половина поточного театрального сезону, і на часі підводити певні підсумки та вибудовувати плани подальшої роботи. Саме цим питанням і була присвячена прес-конференція керівництва Чернігівського академічного облмуздрамтеатру, що відбулася 14 грудня.

У вступному слові генеральний директор театру Сергій Мойсієнко з приємністю повідомив про позитивні зрушення, спрямовані на поліпшення матеріальної бази закладу, зокрема, покращення температурного режиму в приміщенні завдяки вжитим заходам щодо ремонту опалювальної системи; виготовленні ПКД на заміну даху; проведення ремонтних робіт у театральному гуртожитку та театральних приміщення; придбання сучасного технічного обладнання для сцени тощо. Доповів про виконання театром планових показників за підсумками року. Розповів про участь у фестивалях (Полтава, Дніпро, Чернівці, Ніжин) та продемонстрував призи і дипломи, здобуті артистами театру на цих престижних форумах.

Художній керівник театру Андрій Бакіров поділився планами на найближчі й віддалені перспективи у творчій діяльності колективу. Це і напружений графік гастрольних поїздок протягом грудня-січня (Київ, Львів, Харків, Суми, Конотоп), і проведення для дітей свята Новорічної ялинки за участю керівників облдержадміністрації, і підготовка прем’єрної вистави «Скапен» за п’єсою Мольєра. Окремо зупинився на підготовці масштабного театралізованого дійства за участю артистів чернігівських театрів і філармонії, присвяченого вшануванню пам’яті загиблих в бою під Крутами, 100-річчя якого виповнюється у січні 2018 року. У віддаленій перспективі – це участь у театральних фестивалях у Херсоні, Полтаві, Кракові, а також проведення навесні наступного року фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння-3» та започаткування дитячого театрального фестивалю «Диво-фест», до участі в якому планується залучити численні театральні студії та гуртки як Чернігівщини, так й інших регіонів України.

Молодий режисер нашого театру Артемій Аніщенко, дебютом якого у жовтні цього року відкрився новий театральний майданчик «Біла сцена», розповів про свою роботу над новою прем’єрною виставою «У пошуках героя» за п’єсою українського драматурга Тетяни Киценко – пригодницькою історією про сучасних дітей і для сучасних дітей. І головними героями, і виконавцями багатьох ролей у цій виставі будуть діти – вихованці місцевих дитячих театральних студій, циркових і танцювальних колективів. Прем’єра вистави відбудеться 24 грудня п.р., а потім її зможуть відвідати усі бажаючі протягом Новорічно-Різдвяних свят.

Теми співпраці шевченківців з театральною громадськістю Чернігівщини торкнувся голова громадської організації «Театральна ініціатива «ТЕАТРУМ МУНДІ», який також взяв участь у спілкуванні з представниками преси. Він розповів про проведення на базі театру театрального інтенсиву, до участі в якому були залучені актори і режисер Артем Аніщенко, які проводили майстер-класи з учасниками цього мистецького проекту, та запросив журналістів відвідати запланований на січень наступного року другий театральний інтенсив для людей, що не мають професійної мистецької освіти, але мають бажання спробувати себе на сцені.

У продовження теми Андрій Бакіров наголосив, що театр перебуває у постійному пошуку нових форм і проектів, які наближають його до глядача, роблять більш відкритим: це і проведення виставки молодих художників під час театрального фестивалю, і відкриті читання драматичних творів, і спілкування з глядачами після перегляду вистави, як це відбувається зі спектаклем «Наташа. Хроніка мрії», й інші творчі проекти.

На завершення зустрічі Сергій Мойсієнко зауважив, що всі позитивні напрацювання і творчі здобутки стали можливими завдяки злагодженій роботі усього колективу театру – як творчого складу, так і працівників цехів, відділів, усіх служб забезпечення діяльності закладу, а також плідній співпраці з керівництвом області, міста, Департаменту культури. Вітаючи присутніх з наступаючими Новорічно-Різдвяними святами, він побажав нових творчих успіхів, усіляких гараздів в особистому житті та плідної співпраці в наступному році.


Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини