Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:19:48

Чернігівський драмтеатр вкотре отримав відзнаки за перемоги у різних номінаціях Міжнародного фестивалю комедії "Золоті оплески Буковини"

02.11.2017   10:04Агенцiя

Вже третій рік поспіль Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка удостоюється відзнак за перемоги у різних номінаціях Міжнародного фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що проходить восени на базі Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. О.Кобилянської.

На фестивалі «Золоті оплески Буковини»-2015 перше місце у номінації «кращий режисерський задум та втілення» було присуджено виставі чернігівців «Комедія помилок» В. Шекспіра у постановці заслуженого артиста України Андрія Бакірова, а також акторам у номінаціях «краща чоловіча роль другого плану» (арт. Дмитро Літашов) та «майбутнє української сцени» (арт. Євген Бондар). Крім того, шекспірівську «Комедію помилок» Чернігівського облмуздрамтеатру було визнано кращою виставою за версією альтернативного (журналістського) журі.

За результатами фестивалю «Золоті оплески Буковини»-2016 шевченківці визнані переможцями у номінаціях «кращий режисерський задум та втілення» і «краще музичне вирішення вистави» (режисер-постановник, заслужений артист України Андрій Бакіров), а також у номінації «краще пластичне вирішення» (балетмейстер Катерина Гриськова) за музичну комедію «Ніч перед Різдвом» за повістю М. Гоголя

Цього року до участі у фестивалі «Золоті оплески Буковини»-2017, який проходив у Чернівцях з 22 по 31 жовтня, шевченківці запропонували виставу «Комедія про нещасливого селянина, його жінку Мелашку, єврея Давида і чорта, який втратив сенс існування» за п’єсою В.Рудова.

Згідно з рішенням журі ХІІ фестивалю комедій «Золоті оплески Буковини» чернігівці визнані переможцями у трьох номінаціях, а саме:
– за краще пластичне вирішення вистави;
– за кращу головну чоловічу роль – арт. Дмитро Літашов – за виконання ролі Єврея і арт. Євген Бондар – за виконання ролі Петра;
– за кращу головну жіночу роль – арт. Микола Лемешко за виконання ролі Мелашки.

Вітаючи з перемогами, отриманими на цьому престижному театральному форумі, бажаємо творчому колективу Чернігівського облмуздрамтеатру нових цікавих сценічних робіт, прихильності вдячних глядачів, успішних виступів та вагомих здобутків і перемог у наступних фестивалях і конкурсах як в Україні, так і за її межами.


Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини