Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:19:32

Відбувся бенефіс актриси Олени Бондаренко

02.11.2017   08:12Агенцiя

70-річний ювілей від дня народження та понад 45-річний стаж роботи у Чернігівському драмтеатрі.

Привід для влаштування бенефісу провідного майстра сцени Олени Бондаренко був більш ніж поважний – 70-річний ювілей від дня народження та понад 45-річний стаж роботи у Чернігівському академічному облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка. Та найважливішим у підготовці до проведення бенефісу актриси була ціла низка виразних різнохарактерних сценічних образів, створених нею у багатьох виставах театрального репертуару.

Яскраво і багатогранно проявився різносторонній талант актриси у таких ролях, як Герцогиня Мальборо – «Ваш хід, королево!» Е.Скріба, Мокрина – «Сорочинський ярмарок» М.Старицького за М.Гоголем, Марта – «Мати-наймичка» за Т.Шевченком, Килина – «Лісова пісня» Лесі Українки, Терпелиха – «Наталка Полтавка» І.Котляревського, Одарка – «Сватання на Гончарівці» Г.Квітки-Основ’яненка, Євдокія Пилипівна – «Дамських справ майстер» за п’єсою М.Старицького «За двома зайцями», Кайдашиха – «Кайдашева сім’я» за І.Нечуєм-Левицьким, Мати – опера М.Аркаса «Катерина» за поемою Т.Шевченка, головна роль у театральній фантазії «Відьма» за творами Кобзаря та багато інших.

Особливе місце у багатій палітрі Олени Бондаренко посідає образ умудреної довгим і важким життям баби Юстини у виставі «Не плачте за мною ніколи…» за новелою Марії Матіос у постановці режисера Тетяни Шумейко, яка і була покладена в основу бенефісної програми. Із оповіді простої сільської жінки актрисі разом з творчим ансамблем молодих талановитих дівчат вдалося зробити глибоку філософську притчу про сенс буття, головна тема якої – це перегляд свого життя і перевірка готовності до переходу в інший вимір.

Сценічне дійство, що відбувалося в експериментальному просторі малої сцени, створювало особливу атмосферу довірчості і безпосереднього діалогу з глядачем, коли чути кожне, навіть пошепки сказане слово і надзвичайно гостро відчувається кожна мить спільних переживань. Зворушені проникливою грою глядачі довгими аплодисментами дякували за подаровані миті справжнього акторського мистецтва і дарували актрисі букети квітів.

Родзинкою бенефісного вшанування стало художнє привітання, адресоване «актрисі Олені», в акапельному виконанні шести молодих артисток, задіяних у виставі, та режисера-постановника Тетяни Шумейко, що до сліз зворушило винуватицю свята, яка щиро дякувала присутнім за привітання і добрі побажання.

До вшанування бенефіціантки долучилося і керівництво театру. Генеральний директор Сергій Мойсієнко, вітаючи Олену Григорівну, вручив їй Почесну грамоту обласної державної адміністрації, подякував за вагомий внесок у творчі здобутки театру та побажав довгих років активного сценічного життя. Режисер-постановник Віра Тимченко тепло і душевно пригадала кращі ролі Олени Бондаренко у своїх виставах та передала вітання від Національної спілки театральних діячів України, як голова її первинного осередку в театрі. Художній керівник театру Андрій Бакіров привітав ювілярку від усього акторського загалу шевченківців і побажав їй нових цікавих ролей та глядацької прихильності і любові.

Приєднуючись до щиросердних вітань і теплих побажань шановній Олені Григорівні, зичимо їй наснаги і натхнення, нових успіхів і творчих здобутків на рідній чернігівській сцені!


Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини