Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:49:25

Відбулася презентація художньо-документальної оповіді Леоніда Горлача "ПроценкиЛюбомудрівські, рід козацький"

26.09.2017   09:39Агенцiя

На засіданні клубу "Краєзнавець" у теплій, душевній атмосфері переповненої читальної зали бібліотеки, відбулася презентація художньо-документальної оповіді Леоніда Горлача "Проценки Любомудрівські, рід козацький".

Автор, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, представив свій доробок і з властивим йому гумором розповів про копіткий та тривалий творчий процес роботи над книгою. За вагомий творчий доробок та щиру любов до своєї малої батьківщини Леонід Горлач був відзначений медаллю "Олександра Довженка" Міжнародної літературно-мистецької Академії України. Заслужену нагороду вручив поет, журналіст, президент зазначеної Академії Сергій Дзюба.
 
Один з героїв книги, старший з братів Проценків, Олег Проценко, генерал-отаман козацького війська України, зауважив, що які б не були складні часи, треба завжди залишатися патріотом своєї землі, своєї країни і працювати на її благо, не забуваючи на загальному тлі, і про свою родину.
 
За плідну співпрацю та з нагоди 140-річчя від часу заснування ОУНБ ім. В.Г. Короленка шановні гості вручили директору бібліотеки Інні Аліференко Подяку від Товариства "Чернігівське земляцтво у Києві", а Олег Олександрович подарував від родини Проценків книги з історії міліції України та ноутбук.
 
В обговоренні книги взяв участь головний лікар Чернігівської обласної дитячої лікарні, заслужений лікар України, почесний громадянин Сосниччини Олександр Карета. Він наголосив на важливості для власної самооцінки людини знати свій родовід та історію своєї малої батьківщини.
 
Про свій внесок у підготовку до написання книги розповіла викладач Чернігівського музичного коледжу ім. Л.Г. Ревуцького, краєзнавець Лариса Куровська. Землячка братів Проценків розшукала в архівах надзвичайно цікаві та важливі документи, фотографії з історії цього давнього роду.
 
Подальших творчих успіхів та тісної співпраці з місцевими письменниками і журналістами побажав Л. Горлачу та усім членам Чернігівського земляцтва у Києві заступник директора з питань радіомовлення Чернігівської регіональної дирекції Національної телекомпанії України Олег Шолох.
 
Тепло привітали автора та героя книги друзі юності, поет та журналіст Олександр Олійник і поет-гуморист Михайло Сушко.
 
Захід супроводжувався відеопрезентацією, а книжково-інформаційну виставку "Від роду – до народу" прокоментувала модератор заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Вікторія Солонікова. Вона підкреслила, що коріння народу, коріння роду – це ті попередні покоління, чиї життя та діяльність становлять суть історії і закладають основу сьогодення.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини