Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:04:10

Сучасний театр, разом із сучасним Гоголем. ВІДЕО

10.06.2017   12:01Агенцiя

Колектив обласного академічного театру імені Шевченка поділився перспективами. Вже з минулого театрального сезону заклад рухається у напрямку створення більш сучасного театру.

Реалізацію задуму розпочали із ремонту, а завершити планують оновленим — неочікуваним — репертуаром. Справжньою знахідкою, за словами керівництва театру, стане вистава Наталії Ворожбит «Вій. Докудрама». Це осучаснений погляд на відомий твір Миколи Гоголя. Що підготував для глядачів творчий колектив театру, розкажуть наші журналісти.

Агресивний і в той час творчий. Так характеризують свій 91-й театральний сезон актори обласного академічного театру. Весь минулий сезон театр активно просував свій творчий продукт не лише по Україні, а й за її межами.

Створити сучасний театр, про який знатимуть у світі, – це основне завдання на сьогодні. В цьому напрямку заклад вже розпочав активну роботу. Розпочалися капітальні ремонти приміщень, оновлення матеріальної бази. Все це робилося протягом року без відриву від творчого процесу. Зокрема у залі за кошти театру були замінені повністю всі крісла.

Ще однією новинкою, про яку наразі мріє художній колектив театру, – це створення так званої «білої сцени». Звичайно, створення ще одного сценічного майданчика потребує чимало коштів. Адже його треба оснастити технікою, декораціями. Проте, керівництво театру сподівається, у найближчі два роки ця мрія здійсниться.

Для створення сучасного театру потрібно підібрати сучасний репертуар. Актори театру неодноразово виконували вистави англійською. Питання мови часто виникає під час великих театральних фестивалів, на які приїжджають гості з різних країн. У Європі нормальним є встановлення у залі екранів, на яких транслюють сурдопереклад п’єси. Але такі інновації коштують чимало. До того ж є кілька «за» та «проти».

Щодо репертуару, то скоро на сцені театру відбудеться прем’єра вистави «Вій. Докудрама» Наталії Ворожбит у постановці художнього керівника театру Андрія Бакірова. Хоча вистава створена за мотивами відомого «Вія» Миколи Гоголя, проте це новий погляд на твір, запевняють у театрі. Глядача готують до непередбачуваних акторських ходів, несподіваних режисерських рішень та цікавих знахідок. Прем’єра вистави відбудеться 23 червня.


Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини