Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:15:09

Духовна пристань Катерини Бондаренко

06.06.2017   10:04Агенцiя

Життя без творчості-одноманітне й буденне. Можливо, тому ми й захоплюємося людьми, які мають талант, та здатні створити щось своє.

Понад 10 років відвідує «Літературну вітальню» при Ніжинській центральній міській бібліотеці Катерина Миколаївна Бондаренко. Нарешті вона набралася рішучості видати свою першу збірку «З вірою в душі». Надрукували її у видавництві «Орхідея».

Сьогодні ми презентуємо разом з авторкою її перший доробок. Невеличка книжечка має дуже позитивну енергетику. Поезія написана щиро й легко. Майже з кожної сторінки віє ліричним настроєм. Авторка у довірливому тоні розповідає читачу про своє життя. Поезія, народжена душею, обов’язкового знайде відгук у ваших серцях.

Народилася Катерина Миколаївна Бондаренко у 1951 році в с. Софіївка Носівського району. Навчалася у десятирічці в с. Кобижча Бобровицького району. Потім закінчила Київський медичний технікум. Вона відчувала, що лікувати людей, допомагати їм – сенс її життя. Катерина Миколаївна почала працювати за фахом у с. Кобижча, потім оселилася в Ніжині. ЇЇ добре пам’ятають у дитячому садочку №19, з якого прийшла на презентацію ціла делегація. Крім того, Катерина Миколаївна встигла закінчити ще й народний факультет журналістики, писала вірші, друкувалася в періодиці. За допомогою електронної презентації поетеса розповіла про свій життєвий і творчий шлях. В своєму житті пані Катерина зустріла багато прекрасних й талановитих людей. Завдячуючи друзям, стала активним членом творчої спілки митців при Ніжинській міськійбібліотеці. Поетеса-скромна й чуйна людина, без зіркової хвороби. Крім того, вона щиро віруюча людина. У 34 роки ця вродлива жінка стала вдовою з двома доньками на руках. Тепер вже дорослі Юля та Олена є надійною підтримкою для мами. Онучки Марія і Карина теж завітали на презентацію першої поетичної збірочки їх улюбленої бабусі. Для пані Катерини прозвучала пісня «Рідна мати моя» та інші, у виконанні ніжинських поетів. Найдорожчим людям на світі присвятила вона свої вірші: мамі, донечкам, онучкам, коханому, брату Михайлу. Згадала й подругу по творчому цеху Софію Демиденко, журналіста Анатолія Шкуліпу, який прийшов привітати авторку з новонародженою збіркою. Не забула вона і про тих, хто пройшов через її життя, залишивши по собі добру пам’ять.

Катерина Бондаренко-віруюча людина, тому частину віршів вона присвятиладуховній тематиці. Авторка звертається до Бога, оспівує церковні храми, вічні цінності буття / «У Ніжині Тобольський народився», «Ікона-прообраз душі Святої»/.Багато віршів присвячено рідному Ніжину. Ну як тут не згадати славні огірочки/ «Праця на землі»/. Здається, що така лагідна та щира людина, як Катерина Миколаївна Бондаренко, не цікавиться політикою. Але це не так, судячи з її присвяти «Небесній Сотні», в якій жалоба за загиблими героями, тривога за майбутнє України. «Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний»,- писав В. Сухомлинський. Коли  прорізаються крила творчості, і авторпідіймається над буденністю, йому є чим поділитися з іншими. Поетеса побувала на Кавказі, в Криму, Одесі. Враження перетворилися на вірші. Як сприймаються творчі здобутки Катерини Бондаренко, можна було оцінити на презентації її збірки «З вірою в душі». Тільки подяка та захоплення людськими якостями поетеси звучали в залі. Виступили її рідні, друзі, колеги по роботі.

-Нехай ніколи не зміліє та криниця, з якої Ви черпаєте сили для творчості. Бажаємо Вам внутрішньої гармонії та наснаги,-побажала ведуча презентації,провідний бібліограф Гусєва Любов.

Н. Старінко, бібліотекар Ніжинської ЦБС

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини