Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:37:57

Відбувся святковий концерт заслуженого аматорського народного хору "Десна"

30.05.2017   08:51

28 травня, у Міському Палаці культури відбувся творчий вечір присвячений 70-річчю Миколи Олексієнка, художнього керівника заслуженого аматорського народного хору «Десна».

Окрім гостей та прихильників до привітань заслуженого працівника культури Миколи Васильовича приєдналися дирекція Міського Палацу культури, Управління культури та туризму Чернігівської міської ради,  в.о. директора Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв.

З нагоди ювілею колектив хору підготував концертну програму, наповнену народними піснями та композиціями відомих українських авторів. Своїми виступами ювіляра та глядачів радували Зразковий дитячий ансамбль народного танцю «Десняночка» та Народний аматорський ансамбль танцю «Дружба».

Кожен вихід колективу на сцену, це неперевершене звучання української пісні, відчуття єднання зі своїм народом, його історією та культурою.

 
Довідково:

Заслужений аматорський народний хор України «Десна» створений у 1951 році на базі фабрики первинної обробки вовни. Засновником і першим керівником колективу був заслужений артист України Леонід Пашин. З 2010 року хор очолює Микола Олексієнко.

Почесне звання «заслужений» колективу присвоєно в 1967 році, «народний» – в 1961, підтверджено в 2011 році. До складу «Десни» входить 40 учасників, різних за віком та професією.

За роки існування хор здійснив понад п’ять тисяч виступів і відомий не лише на Чернігівщині, але й далеко за її межами.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини