Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:39:41

Голова облради Ігор Вдовенко відкрив у Сновську перший районний фестиваль дитячих талантів "Обдаровані діти Сновщини"

20.03.2017   12:02

19 березня у Сновському районному будинку культури стартував перший районний фестиваль дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини», ініційований і підтриманий очільником представницької влади Чернігівщини Ігорем Вдовенком.

Звертаючись до учасників, організаторів, глядацької аудиторії при відкритті фестивалю, він, зокрема, зазначив: - Мені дуже приємно відкривати сьогодні перший районний фестиваль дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини». Хоча він проводиться за моєї ініціативи і сприяння, всю підготовчу роботу виконали його організатори тут, у районі і самому Сновську. У час тривожного неспокою в українському суспільстві, привернення нашої щоденної уваги до воєнних дій на сході нашої держави, звичайній людині хочеться душевного спокою і тепла. Воістину правдивий вислів «не хлібом єдиним». Ініціюючи сьогоднішній фестиваль, мені хотілось ще раз утвердити нас усіх у правильності думки про те, що неталановитих дітей не буває. Завдання нас, дорослих, полягає саме в тому, щоб вчасно розгледіти талант кожної дитини і надати їй можливість і підтримку для її подальшого розвитку. Саме тому, основною метою фестивалю визначена підтримка обдарованих дітей Сновщини, стимулювання, популяризація дитячої та юнацької творчості, висвітлення обдарувань дітей, розвиток зацікавленості дорослих до проблем талановитої дитини в суспільстві. - Ми хочемо цим заходом ще раз привернути увагу Сновської обєднаної територіальної громади до творчої діяльності обдарованих дітей задля виявлення нових юних талантів, підтримки творчо обдарованих дітей і молоді. Хотілося б, щоб за результатами фестивалю-конкурсу було розкрито багатогранність творчої особистості обдарованої дитини, значно підвищився рівень інтересу до цих дітей на Сновщині, - підкреслив керівник, що заявки на участь у фестивалі подавались практично до сьогоднішнього дня. За словами Ігоря Вдовенка, понад 150 дітей протягом дня демонструватимуть свої таланти у семи конкурсних номінаціях: хореографія, вокал і вокальні гурти, фольклорні колективи, музично-виконавче мистецтво, оригінальний жанр, образотворче мистецтво та декоративно-прикладна творчість. Звичайно ж переживатимуть за своїх вихованців і міцно триматимуть кулаки керівники колективів і окремих виконавців. Кращі за підсумками фестивального дня отримають заслужені нагороди згідно з рішенням поважного журі. На завершення голова обласної ради побажав успішних виступів і заслужених нагород всім учасникам фестивалю.

В урочистий момент відкриття першого районного фестивалю дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини» голова обласної ради вручив Почесні грамоти обласної ради за велику підготовчу роботу організаторам фестивалю Наталії Добненко, Володимиру Карпенку, Світлані Горбатович.

25 керівників номінантів отримали з рук голови фотоальбоми «Чернігово-Сіверська земля».

Прологом до фестивалю стала хореографічна композиція «Святкова Україна» у виконанні зразкового танцювального колекективу «Ягідки» (керівник – Заслужений працівник культури України Світлана Горбатович).

Далі почалась копітка робота журі фестивалю на чолі з радником голови обласної ради Дмитром Никоненком у співпраці з глядацькою аудиторією.

На участь у фестивалі надійшло 78 індивідуальних і колективних заявок. У відбірковому турі всі номери були належно оцінені журі.

За результатами фестивального свята всі учасники творчих змагань отримали дипломи і солодощі. 54 переможці номінацій (І-ІІІ місця) разом з дипломами нагороджені цінними подарунками. Гран-прі фестивалю виборола Анастасія Сорокалєт, а приз глядацьких симпатій дістався Павлу Кореню.

Завершилось свято гала-концертом переможців. Глядацька зала була вдячна організаторам і конкурсантам за прекрасну фестивальну програму.

 
Відділ інформаційного забезпечення та звязків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини