Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:35:46

У музеї М.Коцюбинського відбувся мистецький вечір, присвячений знаному українському композитору М.Лисенку

20.03.2017   10:21Агенцiя

17 березня мистецький проект «Михайло Коцюбинський. У колі друзів» знову зібрав до затишної музейної зали поціновувачів прекрасного.

Цього разу під час зустрічі в імпровізованому літературному кафе музею-заповідника М.Коцюбинського за чашкою духмяного чаю відвідувачі почули захопливу розповідь про відомого українського композитора, справжнього гетьмана української музики Миколу Лисенка.

Постать М.Лисенка автор і ведуча проекту Наталія Коцюбинська обрала не випадково, адже 22 березня цього року виповнюється 175 років з дня народження митця. Як склалася доля знаного українського композитора, піаніста, педагога, диригента, громадського діяча? Які події вплинули на його мистецький вибір та сприяли його національній самоідентифікації? Хто надихав його на створення музичних шедеврів? І, звичайно ж, яким чином були пов’язані М.Лисенко та М.Коцюбинський? Про це та багато іншого говорилося під час традиційної вечірньої зустрічі у музеї.

Та розповідь про маестро української музики була б не повною без його неповторних творів, котрі прозвучали у майстерному виконанні викладачів музичної школи ім. Стефана Вільконського Людмили Тиханкіної (віолончель) та Ірини Степаненко (фортепіано). Музиканти подарували гостям заходу надзвичайну насолоду від натхненних, неймовірних за енергетикою творів М.Лисенка.

За доброю традицією на останок розповіді Наталія Коцюбинська запросила гостей на нову зустріч в межах проекту, котра буде присвячена знаному українському художнику, поету, близькому другові родини Коцюбинських Михайлу Жуку.
Зустріч відбудеться 7 квітня.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, (097) 465 70 91; (063) 065 61 49.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини