Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:30:00

У бібліотеці Короленка відбулася виставка картин і презентація книги "Роза поддождём" Ганни Ломакіної

06.03.2017   16:13Агенцiя

4 березня в Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка була представлена виставка картин та відбулася презентація книги "Роза поддождём" чернігівської художниці, поетеси та композитора з обмеженими фізичними можливостями Ганни Ломакіної.

Ганну прийшли привітати рідні, друзі та шанувальники її таланту серед гостей були присутні небайдужі до творчості талановитої дівчини люди, які сприяли виданню представленої книги поезії. Це провідний спеціаліст Департаменту культури туризму національностей та релігій Ірина Дерейчук, Голова ради Чернігівської міської асоціації "Конкордія" кандидат психологічних наук Віктор Мозговий, заслужена артистка України Наталія Максименко, члени громадської організації "Конкордія", які допомогли створити макет видання: Олена Летута, Олексій Силиченко, Леся Анака.

З теплими словами привітання та побажанням нових творчих успіхів виступила директор Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка Інна Аліференко.

Авторка народилась у Чернігові у 1989 році. Невиліковна хвороба не зламали тендітну дівчину. Жага до самовизначення спонукали ії почати малювати та писати вірші. Ганна з дитинства брала участь у виставках для дітей з обмеженими можливостями від центру реабілітації "Відродження" та міського центру об’єднання інвалідів "Шанс". У 2013 та 2014 роках була активною учасницею у фестивалі "Обереги дитинства". Підсумком всього творчого здобутку стало видання книги "Роза поддождём".

Ліричні вірші талановитої авторки звучали не тільки в стінах бібліотеки, а й з великої сцени Чернігівського обласного академічного музично драматичного театру ім. Шевченка у виконанні заслуженої артистки України Наталії Мельниченко звучали вірші Ганни про кохання. Щирі почуття, переживання, любов – це головне у творчості поетеси.

Я всё решаю сама
Я спокойная, еслименя не злить.
Мне всё равно, что люди говорят.
Слишком часто лились слёзы по щекам,
Теперь сильнее стала я.

Я всё решаю сама, чтоб мне там ни говорили.
Я всё решаю сама, какбыменяни заставляли.
Но кого любить мне, моёсердце за менярешает.

Пусть все думают, что я наивная.
Пусть все думают, что я глупая.
Но я лиса хитрая, характер мой – колючий,
Душа моя сильная.
Но перед любовью я
совсембессильная.

Анна Ломакина

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини