Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:36:41

Відбулося відкриття виставки картин "Танок стрічки і полотна" Ірини Василюк

03.03.2017   15:22Агенцiя

В перший день весни затишна Мистецька вітальня Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка наповнилась не лише світлом теплого сонця, а й ніжністю та легкістю витончених квітів. Бо саме 1 березня відбулось відкриття першої персональної виставки картин вишитих стрічками "Танок стрічки і полотна" талановитої ніжинської майстрині Ірини Василюк.

Ірина Олексіївна народилася 4 вересня 1959 року на Вінниччині. У 1982 році закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості по спеціальності інженер-механік. За направленням одразу стала до роботи на ПАТ "Ніжинський механічний завод" у відділі випробувань і надійності спочатку інженером, а з 2002 року – керівником відділу. З 2006 по 2014 рік була заступником директора технічного контролю.
 
Ірина Василюк захоплювалася різними видами декоративно-прикладного мистецтва: макраме, лозоплетінням, робила фантазійні букети з цукерок та ляльки-мотанки. А після тривалих творчих пошуків саме книга з вишивки стрічками вирішила її подальший напрямок у творчості. "Я хочу постійно себе вдосконалювати і на чомусь одному не зупиняюсь. У вишивці сподобалась фантазія та свобода: роблячи перший стібок, відпускаєш уяву в політ. На виготовлення однієї картини, – розповідає майстриня, – йде майже тиждень. Першим експертом завжди стає мій чоловік Володимир, бо його підтримка для мене дуже важлива. Я бажаю, щоб кожна людина знайшла себе в творчості."
 
Чернігівська майстриня Лариса Ганенко із захопленням сказала вишивальниці: "Ви наповнили квітами, красою та весняним настроєм цю ошатну залу. Дуже приємно, що роботи викликають позитивні емоції, вони яскраві та світлі, як і їх авторка."
 
Агнеса Ляшенко, чернігівська вишивальниця ікон, заслужений майстер народної творчості, відмітила дуже детальну, "мікроскопічну" роботу майстрині над картинами. "Насправді, ці вишиті квіти немов живі і в них було вкладено майстерність, душу та відчуття прекрасного. І, я думаю, Ніжин пишається своїми талановитими митцями!"
 
Голова чернігівського клубу творчої інтелігенції "Оберіг-Чернігів", Ольга Качановська подякувала пані Ірині за подарунок напередодні жіночого свята, а Наталія Андрющенко, чернігівська майстриня виробів з войлоку побажала Ірині Олексіївні, щоб джерело її задумів поповнювалось новими цікавими ідеями.
 
Тетяна Баженова, чернігівська майстриня, заслужений майстер народної творчості, наголосила, що таку красу може створити лише людина добра та чуйна. "Коли виходиш на заслужений відпочинок, то життя не закінчується. Дуже важливо, щоб у кожного була улюблена справа і я рада, що Ви знайшли себе у творчості!"
 
Щирі побажання творчого натхнення прозвучали від землячки, представниці ніжинського клубу "Барви життя" Ольги Журавльової та чернігівської вишивальниці бісером і стрічками Тамари Гриньової. Особливо теплі слова привітання від дочки Роксолани.
 
Тетяни Олійник, солістка Чернігівського обласного філармонійного центру, лауреат міжнародних конкурсів та давній друг бібліотеки зазначила: "Коли я вперше побачила роботи пані Ірини, я запропонувала ОУНБ ім. В.Г. Короленка обов'язково познайомити чернігівців з ніжинською майстринею. Моя душа переповнена великою радістю, що наш український народ такий талановитий. І ця чарівна жінка в гарній вишитій сукні відображає образ справжньої українки. Тож нехай квіти, що проростають у вашій душі, знаходять відображення і на полотнах!"
 
По завершенню заходу Тетяна Олійник теплою піснею "Веснянка" привітала майстриню з відкриттям виставки.
 
На виставці представлено 19 картин вишитих стрічками. Роботи вишукані та легкі, вони поєднують в собі ніжність та гармонію, які переливаються в сонячному промінні, як ті атласні та шовкові стрічки, що танцюють на полотні. Виконані в жанрі пейзажу та натюрморту, картини надихають, зачаровують та створюють гарний настрій.
 
Бібліотека запрошує всіх поціновувачів прекрасного насолодитись приємними хвилинами спогадання виставки талановитої ніжинської майстрині Ірини Василюк.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини