Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:00:56

Графіка – аристократизм мистецтва. ВІДЕО

03.02.2017   12:24Агенцiя

Унікальна за своїм представництвом виставка графічних робіт чернігівських художників відкрилася у Чернігові

Більше 80 творів, виконаних в різних техніках, підтверджують надзвичайно високий рівень професіоналізму наших майстрів. Досвідчені метри і молоде покоління представили свої твори на суд глядачів.
 
Графіку вважають аристократизмом мистецтва. А серед чернігівських художників такі «аристократи» є, і більш того, їх роботи знані і шановані.
Олексій Какало, художник: «Роботи якісь світлі, багато нових робіт. Ну, графічна школа в Чернігові вважається достойною, я б сказав. В Києві на всеукраїнських виставках роботи проходять добре, всіх беруть підряд».
 
Графіка включає в себе велику кількість технік: малюнок, пастель, акварель, вугілля, робота з папером. І вимагає належного оформлення, як кажуть, 50 відсотків успіху залежить саме від нього.

Оксана Корнієнко, член обласного осередку Національної спілки художників України: «Это более хрупкое искусство, более камерное, интимное. Требует большой подготовки, требует большой экспозиции. Допустим, вы не выставите лист акварели или лист пастели просто так. Всегда это оформление, которое сопряжено и с финансовыми затратами, и с какими-то трудностями другого плана. В общем, есть свои нюансы».

Василь Михайлюк, художник: «Оскільки  я працюю викладачем, мій досвід полягає в академічному малюнку, академічному живопису. Це основа, я вважаю, не лише в графічному мистецтві, а й в усьому мистецтві. Звичайно, я розумію, що вищий рівень – це роботи більше стилізовані, більше абстрактні, но для цього, звичайно, треба мати час, щоб створити такі роботи. А поки  працюємо  так, як працюємо».


 
Шість робіт Лілії Ібрагімової вперше презентуються саме на цій виставці. Чотири з них – це спогади про Крим.

Лілія Ібрагімова, художниця: «Я мрію про Крим, коли він буде дуже розвинений, знаєте, не тільки в сенсі сервісу, а в сенсі духу такого, мені б дуже цього хотілося, бо там багато дуже гарних людей, я багато з ким товаришую – з художниками, митцями, акторами, ну, просто з людьми».
 
Варто відвідати виставку і подивитися на роботи Віктора Трубчанінова, Олени Саченко, Василя Юдіна, Євгена Кріпа, які приємно здивують глядача.

Сівер-центр

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.