Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:49:42

"З історії канзаші"

31.01.2017   16:10

2017 рік оголошено роком Японії в Україні.

В рамках спільного заходу із філіалом № 1 Ніжинської міської ЦБС, 30 січня науковим співробітником художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музю ім. Івана Спаського Дейнекою К.С. була проведена лекція учням 8˗го класу Ніжинської ЗОШ № 9 на тему: «З історії канзаші».

Канзаші… Появі цього чуда ми зобов'язані гейшам. Саме вони подарували дівчатам прекрасний спосіб для самовираження через мову квітів у волоссі. Техніка канзаші з'явилася тоді, коли біжутерії та прикрас особливо і не було.

У теплу пору року жінки прикрашали волосся живими квітами (однак тривалим використанням такі прикраси похвалитися не могли).

Тому вони знайшли можливість прикрашати своє волосся штучними квітами. І не дивно, що таке незвичне мистецтво стало популярним в інших частинах світу. Звичайно, українці модифікували цю техніку під власні традиції та колористику: віночки, кошики, елементи декору одягу…

В часи вільного доступу до Інтернет ресурсів кожен бажаючий може засвоїти навички виготовлення канзаші. Але щоб власноруч вийшов гарний виріб, вам необхідно вкласти в нього частинку душі, вдихнути життя в свій виріб, і тоді він буде радувати вас довгий час. Бо це не просто квіти, не просто прикраси і шпильки, це ˗ велике мистецтво.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини