Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:53:10

У Сосниці представили першу книгу, видану бюджетним коштом в рамках обласного конкурсу рукописі

24.12.2016   10:54

Презентація збірки поезій Миколи Адаменка «Плавба» відбулась днями у смт Сосниця. Представлення книги, яка цього місяця побачила світ, пройшло 20 грудня у центральній районній бібліотеці та було приурочене до відзначення 85-річчя письменника.

«Плавба» — сьома поетична збірка Миколи Адаменка. До неї увійшли балади, поеми, казки у віршах, катрени. Серед порушених автором тем – боротьба України за волю і незалежність, Революція Гідності, російська збройна агресія на сході України, духовне становлення і розвиток особистості.

Збірка сосницького письменника стала першою книгою, виданою цього року коштом обласного бюджету в рамках Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки за результатами конкурсу рукописів місцевих авторів. Комісія з питань підтримки місцевого книговидання, що діє при облдержадміністрації, провівши навесні рейтингове голосування, поставила «Плавбу» на першу позицію у видавничому плані.

— Кожен із нас займає певну нішу у житті, і я завжди готовий хвалить та поклонитися тій людині, яка уміє щось робити таке, чого я не вмію. Ото для мене й є велич. У мене виходило писати, тому я намагався у цьому  ствердитися і  те, що тут зібралися мої читачі, шанувальники, колеги, друзі свідчить – писав недаремно і дожив до такої дати, яка може стати для молоді прикладом, теж недаремно, — сказав Микола Адаменко на творчій зустрічі в бібліотеці.

Письменника з нагоди 85-річчя  привітали його читачі, однодумці, митці Чернігівщини, представники обласної та районної влади. Депутат обласної ради Олександр Карета та заступник голови Сосницької райради Геннадій Смаглюк вручили йому Подяку голови обласної державної адміністрації та Почесну грамоту обласної ради на відзначення багаторічної праці на літературній ниві.

Збірка «Плавба» підготовлена до виходу у світ чернігівським видавництвом «Десна Поліграф» та віддрукована у Житомирі ФОП Євенок О. О., який став переможцем аукціону в системі електронних закупівель ProZorro. Наклад книги складає 250 примірників. Невдовзі його буде розподілено серед бібліотек, освітніх і культурних закладів Чернігівщини. Вже зараз із текстом книги можна ознайомитися у спеціальній рубриці на сайті облдержадміністрації.


Довідково.
Микола Адаменко — український поет, прозаїк і краєзнавець, член Національної спілки письменників України. Народився у селі Загребелля Сосницького району Чернігівської області 20 грудня 1931 року. Автор поетичних збірок поезій «Півень», «Цвіт на морозі», «Прагнення неба», «У центрі кола», «На терезах часу», «Вибране», роману-трилогії «Закон – тайга».
У 1953 році був арештований органами МДБ СРСР за звинуваченням в антирадянській націоналістичній діяльності і засуджений до 10 років виправних таборів. Звільнений у 1956, реабілітований — у 1962 році. До виходу на пенсію працював учителем на Чернігівщині.
Лауреат обласних премій імені Б. Грінченка та М. Коцюбинського, кавалер ордену «За  мужність».

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини