Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:22:55

У бібліотеці Короленка відбулося відкриття звітної виставки картин ЧНАОХ "Деснянська палітра"

23.12.2016   09:37Агенцiя

20 грудня в Чернігівській ОУНБ імені В.Г. Короленка відбулось відкриття звітної виставки картин Чернігівського народного аматорського об’єднання художників «Деснянська палітра» на підтвердження звання народного.

Ведуча заходу, Лідія Сенченко, бібліотекар відділу мистецтв, коротко ознайомила присутніх з історією створення об’єднання.

Організована 1982 року за ініціативи керівника студії живопису Карпенка О.І. та методиста ОНМЦ Мороза В.І., «Деснянська палітра» зібрала понад 300 народних талантів, людей різного віку та професій. Та всіх їх об’єднала безмежна любов до  образотворчого мистецтва, яку вони втілюють у своїх картинах. Олексій Карпенко – самодіяльний художник, офіцер запасу, став першим головою об’єднання. «Деснянську палітру» свого часу очолювали Анатолій Шевченко та Василь Мігрін.
   
З 2007 року головою «Деснянської палітри» є Людмила Бешун. Всі учасники об’єднання підвищують рівень своєї майстерності, відвідуючи різноманітні майстер-класи, беручи участь у багатьох виставок, що проходять на Чернігівщині та за її межами. Персональні виставки учасників об'єднання кожного року експонуються у виставкових залах Чернігова та в ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка.

26 жовтня 2010 року об’єднанню художників «Деснянська палітра» було присвоєно звання «народного аматорського».

В підтвердження почесного звання на виставці в бібліотеці було представлено 55 робіт 23 художників – це пейзажі, портрети, натюрморти, архітектурні пам’ятки,  виконані в різних техніках. Роботи вражають багатою кольоровою гамою та оригінальністю.

У вітальному слові Наталія Тищенко, завідувач центром народних ремесл, відмітила, що художники представили на виставці виключно нові роботи. «Це підтверджує їх невпинну та невтомну працю над собою. Але не можна не згадати і тих, хто пішов з життя, залишивши по собі невмирущий слід в художньому житті Чернігівщини та України. Пам’ять про них лишилась на полотнах, що дарують красу як відвідувачам музеїв, так і зігрівають оселі в якості подарунків.»

«З таких натхненних робіт видно, що рівень майстерності художників «Деснянської палітри» кожного року росте!» – наголосила Аліна Цупко, провідний методист ОНМЦ навчальних закладів культури і мистецтв. Вона виконала почесну місію та вручила грамоту від ОНМЦ всьому об’єднанню в особі голови «Деснянської палітри» Людмили Бешун за активний внесок у розвиток та популяризацію образотворчого мистецтва, багаторічну плідну співпрацю, високий професіоналізм та з нагоди відкриття звітної виставки. Художники об’єднання не лише талановиті, а й дуже добрі та чуйні люди. Деякі з них взяли участь у благодійній акції «Творчість дарує шанс» на підтримку дітей-інвалідів, подарувавши у фонд акції свої роботи. За це Людмила Бешун, Віра Летошко, Вікторія Пікунова, Тетяна Царська та Володимир Руденок отримали почесні грамоти.

«Вітань ніколи не буває забагато, – сказала Надія Заваліна, завідувач відділом ОНМЦ навчальних закладів культури і мистецтв. – Кожна виставка «Деснянської палітри» по-своєму особлива, кожна робота наповнена змістом та метою, які художник передає на полотні. Я впевнена, що всі присутні в залі впіймали і той настрій, і колорит, і те натхнення, з яким творили митці. В житті так мало випадає шансів гарного спілкування, тому велика вдячність художникам за те, що дарують людям хороший настрій та позитив.»

«Наша бібліотека вже більше тридцяти років співпрацює з народним аматорським об’єднанням художників  «Деснянська палітра». Виставки митців вже стали традиційними,  вони зацікавлюють наших користувачів жанровою різноманітністю, залишаючи в серцях незабутні враження», – відмітила директор ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка Інна Аліференко та подякувала художникам за чудовий мистецький подарунок до новорічних і різдвяних свят співробітникам та користувачам бібліотеки, який наповнив читальну залу світлом, теплом і добром.

Голова ЧНАО «Деснянська палітра» Людмила Бешун привітала всіх художників з вернісажем, подякувавши їм за нові творчі доробки. Слова подяки прозвучали і в адрес адміністрації та працівників відділу мистецтв, які допомогли в організації та підготовці виставки.
Наприкінці вернісажу художниця Світлана Граб-Бойко подарувала бібліотеці чудову картину «Півонії в скляній вазі», на полотні якої розквітли дивовижні квіти.

Приємно усвідомлювати, що «Деснянська палітра» постійно поповнюється обдарованими особистостями, з’являються нові твори, нові підходи у передачі світобачення. Художники гідно продовжують  традиції образотворчого мистецтва Чернігівщини, підтверджуючи високе звання народного аматорського об’єднання. Роботи митців знаходяться в колекціях не тільки чернігівських цінителів мистецтва, а й усієї України та багатьох зарубіжних  країн, як доказ високого професіоналізму та художнього смаку.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини