Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:34:02

Відбулася обласна науково-практична конференція "Краєзнавча діяльність бібліотек Чернігівщини"

22.08.2016   11:11Агенцiя

17-18 серпняу Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулась обласна науково-практична конференція «Краєзнавча діяльність бібліотек Чернігівщини: до 25-річчя незалежності України».

Організаторами заходу стали Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка, Чернігівська обласна організація Національної спілки краєзнавців України та Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації.

Відкрила конференцію директор Чернігівської ОУНБ ім. В.Г.Короленка Інна Аліференко.

З привітаннями до учасників конференції та побажаннями плідної роботи виступили головний спеціаліст Департаменту культури ітуризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Дмитро Мельниченко та Надзвичайний та Повноважний Посол України Петро Шаповал.

Серед учасників зібрання : бібліотекарі обласних, районних, міських, вузівських та обласної медичної бібліотек, науковці ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка на чолі з головою правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професором Олександром Коваленком, співробітники Українського інституту національної пам'яті, Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського, Чернігівського історичного музею імені В. В. Тарновського, журналісти, письменники, громадськість. У конференції взяла активну участь завідувачкасектора науково-дослідної роботи Національної історичної бібліотеки України Валентина Кисельова.

Протягом двох днів роботи конференції були обговорені нагальні питання бібліотечного краєзнавства, серед яких : «Краєзнавча діяльність бібліотек Чернігівської області: здобутки і перспективи», «Бібліотеки як центри краєзнавчої інформації», «Популяризація краєзнавчих ресурсів, продуктів і послуг: досвід бібліотек», «Електронні краєзнавчі ресурсибібліотек», «Інноваційні технології в краєзнавчій бібліотечній діяльності», «Сільські бібліотеки – центри відродження ізбереження історико-культурної спадщини рідного краю та історичної пам’яті народу», «Дослідження історії бібліотеки як актуальний напрямок краєзнавчої роботи», «Сторінки історії бібліотек Сіверського краю» тощо.

Під час роботи конференції були продемонстровані краєзнавчі інформаційні ресурси. Неабияку цікавість викликали яскрава експозиція «Незалежність. Книжкова палітра Чернігівщини. 1991-2016» та виставка плакатів «25 років незалежності України. Чернігівщина. Визначні події».

Надзвичайно змістовною та цікавою стала також і практична частина конференції. За активного сприяння заступника голови Чернігівської районної держадміністрації, голови районної організації спілки краєзнавців Андрія Курданова та голови селищної ради Седнева Михайло Шевчикучасники конференції відвідали відоме історичне містечко Чернігово-Сіверщини.Вони ознайомились з туристичними об’єктами селищаСеднів, обмінялись досвідом роботи, відбулась творча дискусія.
 

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини